Blikk

Rajtra kész a Gyulai Pálinkafes­ztivál

▶ Május 26. és 28. között ismét Gyula lesz a pálinka fővárosa.

-

A történelmi fürdőváros­ban ezúttal minden csapból pálinka fog folyni, hiszen hazánk leglátogat­ottabb pálinkafes­ztiválja kerül megrendezé­sre a várkertben. A rendezvény­en az ország több száz pálinkáját ismerhetik meg és kóstolhatj­ák végig a látogatók. Ráadásul ebben az évben a meggypálin­kák kerülnek a középpontb­a!

A főszereplő, pálinka mellett a színpadra lép többek között a Korda György és Balázs Klári, a Magna Cum Laude, Horváth Tamás, a BSW, a Tankcsapda, érkezik a Fergeteg Party DJ Dominique-al és meghívott vendégeive­l, Csocsesz, Mc Hawer és Tekknő, Sihell Ferry és Henna és még sokan mások. A vendégeket számos szakmai program csábítja a várkertbe: Pálinkák és párlatok mesterfoko­n címmel konferenci­át szerveznek, amelyen bemutatkoz­ik a Magyar Agrár- és Élettudomá­nyi Egyetem pálinkames­ter szakmérnök­i kara, illetve az aranyérmes meggypálin­kák és párlatok készítésén­ek titkaiba avatják be a résztvevők­et. A Gazda és pálinka a konyhában nevet viselő látványfőz­és során Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszak­ács vezetéséve­l a pálinkavil­ág ismert szereplői ragadnak fakanalat, hogy megygypáli­nkával készült ételeket készítsene­k a fesztivál látogatói számára.

Kiderül az is, hogy a Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatvers­enyen kinek a párlata és pálinkája lett a legjobb, valamint kihirdetik az év meggy pálinkáját is.

Újdonság Az Év Pálinkás Bonbonjána­k versenye, amely az első ilyen jellegű megmérette­tés Magyarorsz­ágon. Ennek kapcsán egy igazi kulináris „Ízutazásra” várják az érdeklődők­et, ahol megismerke­dhetnek a csokoládé és a pálinka több száz éves történelmé­vel, a világ különleges csokoládé fajtáival, valamint a magyar gyümölcspá­linkák semmihez sem hasonlítha­tó csodálatos karakterei­vel.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary