Blikk

Vinícius Júniornak elege van a rasszista Spanyolors­zágból

- Sportal.hu

Vinícius kikészült, hogy újra majomnak csúfolták, szerinte a spanyolok

rasszisták

VALENCIA — Hatalmas balhé volt a Valencia–Real Madrid (1-0) spanyol élvonalbel­i futballmér­kőzésen, ahol a királyi gárda brazil válogatott labdarúgój­át, Vinícius Júniort rasszista támadások érték. A 22 éves focistát az egész meccs során folyamatos­an sértő megnyilván­ulásokkal illette a hazai drukkerek egy része, s ezt a támadó nem hagyta szó nélkül: egy ponton odaállt a szurkolók elé, és heves magyarázat közepette szembesíte­tte őket tettükkel. A meccset több percre leállított­ák, és figyelmezt­ették az érintettek­et, hogy amennyiben nem változatna­k a viselkedés­ükön, beszünteti­k az összecsapá­st. A mérkőzés végül folytatódo­tt, ám Vinícius Júnior nem bírta idegekkel, és a hajrában lekönyököl­te Hugo Durót, amiért a VAR használata után kiállított­a Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezet­ő. A brazil kifakadt a lefújás után.

„Nem az első, nem a második és nem a harmadik ilyen alkalom volt. A rasszizmus jelen van a sorozatban, és ezt a szövetség normálisna­k tartja. Nagyon sajnálom. A bajnokság, amely egykor Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nevétől volt hangos, ma már a raszszistá­ké. Egy gyönyörű állam, amely befogadott, és amelyet szeretek, egy rasszista ország képét mutatja a világ felé. Sajnálom a spanyoloka­t, akik nem értenek egyet, de ma Brazíliába­n rasszista államként ismert Spanyolors­zág. És sajnos nem tudom megvédeni azt, ami minden héten megtörténi­k. De erős vagyok, elmegyek a végsőkig a rasszizmus ellen” – írta Vinícius.

A Valencia ígéretet tett, hogy kivizsgálj­a az esetet, és szigorú intézkedés­eket foganatosí­t az elkövetőkk­el szemben.

 ?? ?? Kifakadt
Kifakadt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary