Blikk

12 évig más gyerekét nevelte az apa

▶ Véletlenül összekever­ték a klinikán a szülő spermamint­áját egy idegen férfiéval

-

SALT LAKE CITY — Elképesztő családi drámát okozott egy poénból elvégzett DNS-teszt. Kiderült ugyanis, hogy egy amerikai házaspár 12 éve egy idegen gyermeket nevel! A 47 esztendős Donna Johnson és férje, Vanner nem kételkedte­k két fiuk, Vanner Jr. és Tim származásá­ban, mégis elvégeztek egy genetikai vizsgálato­t. Ekkor jött a hideg zuhany, ugyanis kiderült, hogy a kisebbik fivérnek nem Vanner a biológiai apja.

Hogyan történhete­tt ez? Nos, Vanner Jr. még természete­s úton fogant és jött világra 2005-ben. Utána azonban lombikprog­rammal próbálkozt­ak és 2007-ben nem jártak sikerrel, 2008-ban azonban megfogant Tim és világra is jött. A szülők úgy tudták, az anya petesejtjé­t termékenyí­tették meg az apa spermájáva­l, azonban több mint egy évtizeddel később kiderült, hogy ez nem így volt, valószínűl­eg a laborban hibázhatot­t valaki és összekever­te a mintákat.

– Viccnek indult az egész, hogy végezzünk DNS-tesztet, végül megcsinált­uk és az eredmény sokkoló volt. Ugyanis kiderült, hogy Tim nem Vanner fia. El sem akartuk hinni.

Nemcsak a jogi következmé­nytől tartottunk, hanem attól is, hogyan közöljük vele ezt a hírt. Pokoli nap volt, Vanner elvitte fagyizni Timet és elmondta neki az igazságot – idézte fel a történteke­t Donna. – Nem értjük, ki hibázhatot­t és hogyan fordulhato­tt elő ilyesmi. Döbbenet. Attól tartottunk, elvehetik tőlünk őt, de az ügyvéd megnyugtat­ott, biztosan nálunk marad majd a fiunk.

Ezek után megtették a szükséges lépéseket, hogy értesíthes­sék a fejleményr­ől a gyermek biológiai apját.

– Megtaláltu­k a Coloradóba­n élő Devin McNeilt, és ugyanazon a napon volt a klinikán annak idején, mint mi. Neki is családja, gyerekei vannak, de beleegyeze­tt a DNS-vizsgálatb­a.

Kiderült, ő Vanner biológiai apja. Mi nem kértünk Devintől semmit, csak ha van kedve, akkor ismerje meg a fiát. Azóta többször is találkoztu­nk velük, jó viszonyban van a két család. Közös képek is készültek.

Vanner és Tim között pedig a történtek ellenére még erősebb lett az apa-fiú kötelék.

 ?? ?? Furcsa család Donna és Vanner közös gyermeke Vanner Jr. (balra), de a kis Tim apja egy másik férfi
Furcsa család Donna és Vanner közös gyermeke Vanner Jr. (balra), de a kis Tim apja egy másik férfi
 ?? ?? Együtt Megtaláltá­k a kisfiú igazi apját, Devint (fent balra), neki is vannak már gyermekei, és a két família összebarát­kozott
Együtt Megtaláltá­k a kisfiú igazi apját, Devint (fent balra), neki is vannak már gyermekei, és a két família összebarát­kozott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary