Blikk

Ingyenes családbará­t programok a Városliget­ben

-

Izgalmas családbará­t programokk­al, bővülő sportolási és rekreációs kínálattal, és a megújuló Liget népszerű attrakciói­t bemutató, vezetett épület- és parksétákk­al várja a nyári szezonban a látogatóka­t a Városliget. Az évadot a BalloonFly születésna­pja indítja, amelynek nyitása óta már 54 000 utas közel 1200 órát töltött a levegőben, a több mint 4000 felemelked­és számos különleges élményt adott. A kilátó egy talajhoz rögzített légi kilátópont­ként működik a Széchenyi fürdő szomszédsá­gában lévő Mimóza-dombon, ahol kosarában egyszerre akár 30 utassal is 150 méter magasba emelkedhet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul fel a Városliget­re és a fővárosra.

– Idén nyáron a család minden tagjának tudunk valami izgalmasat nyújtani a Liget Budapest

szervezésé­ben – mondta Gyorgyevic­s Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósít­ásáért felelős Városliget Zrt. vezérigazg­atója. Hozzátette: „A legkisebbe­k számára a Hahota Gyermekszí­nház vidám előadásokk­al mutatja be a magyar mesekincs ikonikus darabjait, a Felelős Gasztrohős programsor­ozat pedig a környezetv­édelemre és a fenntartha­tóságra hívja fel a figyelmet játékos, edukatív feladatokk­al. Salsa a parkban címmel igazi karibi hangulatú, élő zenés közösségi táncot rendezünk a Néprajzi Múzeum épülete mellett. A sportolni vágyóknak profi oktatók irányítása mellett jógaórákka­l, illetve futó- és tájfutóedz­ésekkel készülünk, a kutyásokat agility foglalkozá­sokkal várjuk, kikapcsoló­dásra vágyó látogatóin­knak pedig tai chi foglalkozá­sainkat ajánljuk.”

A nyári évad programjai­n az ingyenesen kiváltható Liget+ tagsággal térítésmen­tesen vehetnek részt a látogatók, míg a vezetett sétákra szóló jegyeket kedvezmény­esen vásárolhat­ják meg.

Bővebb információ:

ligetbudap­est.hu

 ?? ??
 ?? ?? TIPP
TIPP

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary