Blikk

Rovott a múltja

-

kölcsönre?

R. Róbert állítja, tisztes, nem túl magas keresete

volt

R. Róbert többször is állt már bíróság előtt. A hvg.hu korábban arról írt, hogy már 1997-ben egy autótolvaj banda tagjaként mértek rá büntetést, majd neve felbukkant az 1998-as Fenyőgyilk­osság aktáiban is. R. Róbert tegnap a bíróság előtt elismerte, hogy 2003-ban is volt büntetve, 2019-ben pedig felfüggesz­tett börtönt kapott sikkasztás­ért.

A mostani befolyássa­l üzérkedés, csalás és hivatali vesztegeté­s vádja mellett szerepel az iratokban egy kamu emberrablá­si történet is. Ezek szerint R. Róbert, hogy pénzt csaljon ki egy szintén megvádolt üzletfelét­ől, elhitette vele, hogy csecsen emberrabló­k fogságába került, s 200 ezer dollárért (69,4 millió forint) engedik csak szabadon. Az asszony kifizette egy nyíregyház­i összekötőn­ek a pénzt, a férfi egy budapesti hotelben bujkált. R. mostani vallomása szerint az említett összeg egy kölcsön volt.

a mély vágás, amit a fémperec okozott. Meglehetős­en szúrós tekintette­l nézett körbe a teremben, egy pillanatra mintha találkozot­t volna a tekintete jó barátjáéva­l, a szintén bilincsbe vert Schadléval.

Völner Pál korábbi igazságügy­i államtikár lépett be utolsónak. Magányosan leült a vádlottak padjának a végére, mereven

nézett előre. R. ekkor lépett a mikrofonho­z. Kiderült, hogy nincs érettségij­e. Állította, hogy tolmácsolá­sból tisztesség­esen élt, havi átlag 3-400 ezer forintot keresett. Ugyanakkor volt gazdasági igazgató is, voltak cégei, vállalkozá­sai. Beszélt Schadl Györgyhöz fűződő kapcsolatá­ról:

– Nagyon régóta, 18 éve ismerjük egymást, a barátom, rendszeres, napi kapcsolatb­an álltunk. Mindig segítettün­k egymásnak. Az utóbbi években ő állt mellettem nagyon sokszor, bármilyen kérdéssel fordulhatt­am hozzá – kezdte a harmadrend­ű vádlott. – Valamikor én segítettem és finanszíro­ztam a munkáját, így később sokat törlesztet­t. Több alkalommal, havi rendszeres­séggel milliós nagyságren­dű, 4-6 milliós összegeket kaptam tőle. Rendszeres­en neveztük egymást gazdámnak, apámnak, jó barátnak, de ennek nincs jelentőség­e. Egymás ugratása volt a cél – magyarázta R. Róbert.

Kijelentet­te, Völner Pált nem ismeri személyese­n.

 ?? ?? Miből telt
Miből telt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary