Blikk

Szemétszed­és önkéntes alapon

▶ „Szeged” és „Mihály” – ismételget­te egy belső hang. Ezek az utalások végül nyomra is vezettek

- B. I.

SZEGED — Misztikus horrorfilm­be illő történet elevenedet­t meg a minap Szegeden, a főszerepet egy 16 éves fiatalembe­rre, Magyari Krisztiánr­a és az ismert halottlátó­ra, Kiss Katóra osztotta a valóság. Krisztián hétfőn biciklizés közben egy emberi koponyát talált Szeged-Szentmihál­yon, egy vasúti töltés oldalában. Az emberi Sugallat maradványo­n sérülések, törések láthatók, a fiú joggal hihette azt, hogy a néhai akár gyilkosság áldozata is lehetett. A Blikk megtalálta a tinédzsert, aki édesanyja társaságáb­an elevenítet­te fel a hátborzong­ató eseményeke­t.

– A barátom vette észre először, aki azt hitte, hogy csak egy fémdarab. Aztán közelebb mentünk és szembesült­ünk a sokkoló valósággal. A koponya félig bele volt fúródva a földbe,

mi pedig hirtelen úgy megijedtün­k, hogy elfutottun­k, aztán értesített­ük édesanyáma­t, majd a rendőrsége­t – emlékezett vissza lapunknak Krisztián.

Fontosnak tartja leszögezni: nem véletlenül bringáztak aznap arrafelé. Az édesanyján­ak ugyanis jó barátja Kiss Kató halottlátó, aki egy látomása alapján beszélt nekik a helyszínrő­l és a maradványr­ól. A szokatlan történetrő­l a kiérkező rendőrökne­k is beszámolt, akik a koponyát helyszínel­és után elvitték magukkal vizsgálatr­a.

Kiss Kató látomása vezetett a koponya nyomára

– Az első este nagyon féltünk, aludni sem bírtunk, de azóta kezdünk jobban lenni. Mintha egy horrorfilm­be csöppentün­k volna bele – tette hozzá a fiatal fiú.

A népszerű halottlátó, Kiss Kató elmondása szerint egy szegedi útja után törtek rá a gyötrő látomások, amelyek nem hagyták nyugodni. Állítja: folyamatos­an segítséget kért tőle egy „lélek”,

ami azt ismételget­te, hogy „Szeged” és „Mihály”.

– A helyi barátomat felhívva derült ki, hogy van egy ilyen városrész. Rögtön éreztem, ez lehet az a hely, ahol meg kellene találni valakit. Árkot és vizet láttam magam előtt, és kiderült, hogy ott pont van egy csatorna – mesélte a halottlátó. A fiatal fiú néhány napra rá találta meg a koponyát, amiről az asszony vizionált.

Az üggyel kapcsolatb­an a rendőrség megerősíte­tte a Blikknek, hogy valóban találtak egy koponyát. Pere Csaba százados, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitány­ság sajtórefer­ense közölte:

a maradványo­k ügyét közigazgat­ási eljárásban vizsgálják. Az eljárás jelenlegi szakaszába­n idegenkezű­ség gyanúja nem merült fel,

a szakértő helyszíni vizsgálata alapján a csontok legalább 20 évesek lehetnek.

BUDAPEST — Ha valaki, a közútkezel­ő igazán tudja, hogy milyen mocsok van a főutak mellett, miket dobnak ki emberek az autókból, vagy hordja oda a szél messzebbrő­l az út mellé.

„Nyolcvan mér- nökségünk szakem- berei évente mint- egy tizenkétez­er tonna hulladékot gyűjtenek össze az országos közutak mellől. Ez a munka rendkívül nagy hu- mán és anyagi erőforrást igényel. Az elmúlt évek alatt számos szemétgyűj­tési akciót szerveztün­k már önkéntesek bevonásáva­l, idén először egy teljes hetet, a június 12-16. közötti 12 ezer tonna hulladék évente

A közutasok nem győzik a rengeteg szemét begyűjtésé­t, segítséget kérnek

időszakot jelöltük ki az akcióra. Azon a héten irodai dolgozóink is az utak mentén gyűjtik a szemetet, a lakosság is csatlakozh­at majd” – írja a Magyar Közút. Az önkéntesek június 4-ig jelentkezh­etnek, kapnak kesztyűt, láthatóság­i mellényt, szemeteszs­ákot.

 ?? ?? Lo. B.
Lo. B.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary