Blikk

Elítélték Bróker Marcsit, bilincsben vitték el

- Lo. B.

SZEGED — Tegnap folytatódo­tt másodfokon a Szegedi Ítélőtáblá­n a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné büntetőper­e. Habár az ítélethoza­talt eredetileg péntekre tervezték, mégis már ma határozato­t hoztak az ügyben. A több mint tízmilliár­dos csalással és sikkasztás­sal vádolt asszonyt jogerősen 10 év börtönre ítélték.

A karcagi asszony ugyan a bíróságra a házi őrizetből, otthonról érkezhetet­t, értesülésü­nk szerint a döntés után megbilincs­elve szállított­ák a rácsok mögé. A Kun-Mediátor Kft. vezető tisztségvi­selőjeként 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjt­ésre irányuló szerződése­ket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért. A karcagi nő a betétgyűjt­ésre nem rendelkeze­tt engedéllye­l, az ígért magas hozamok megfizetés­ét lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenysé­get nem folytatott. Ügyfeleine­k így néhány millió forint és több mint egymilliár­d forint közötti kárt okozott.

– Nem csaltam, legfeljebb jogosulatl­an pénzintéze­ti tevékenysé­gért vonhatnak felelősség­re. A bíróság korrekt, de a tárgyalóte­remben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességé­ben nem okoztam kárt, hiszen több volt szabadlábo­n

Az asszony házi őrizetből érkezett a tárgyalásr­a, de az ítélet után

már nem engedték el a kifizetése­m, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetett­em magam az üzleti életbe. Sajnálom, hogy a lányaimat fenyegetté­k miattam, amikor kirobbant a botrány, el is kellett menekülniü­k Karcagról – mondta korábban a Blikknek D. Sándorné.

 ?? ?? Utoljára
Utoljára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary