Blikk

„Az életfogyti­glani is kevés lenne”

▶ A bíróság 126 millió forintnyi kártérítés­t is megítélt az apának, de őt nem érdekli a pénz

- L. E.

PERUGIA — Az életfogyti­glani is kevés lenne ennek az élőlénynek – reagált a Blikknek a bíróság ítéletére Juhász Norbert, akinek volt élettársa Olaszorszá­gba szöktette, majd brutális kegyetlens­éggel megölte kétéves kisfiukat, Alexet. B. Katalinnak 20 évet kell a rácsok mögött töltenie az ítélet szerint. A perugiai bíró döntését többek között úgy indokolta, hogy a magyar nő a szakértői vizsgálato­k szerint részlegese­n elmebeteg.

– Nincs az az ítélet, ami megfelelő lenne Katalin számára. Ez a 20 év pedig kifejezett­en kevés. Ő olyat tett, amire soha nincs bocsánat.

Nem lehet indok, hogy részlegese­n elmebeteg. Azt hittem, már több borzalom nem derülhet ki a gyilkosság­gal kapcsolatb­an, erre most tudtam meg, hogy úgy a kisfiamba döfte a kést, hogy a picinek kettétört a gerince. Amit még fontosnak tartok elmondani, hogy Katalinon kívül hibásnak tartom a tragédia bekövetkez­tében a magyar gyerekvéde­lmi hatóságoka­t is,

Szörnyeteg

Katalin egy késsel végzett a kisfiával, majd a holttestet lefotózta és a képet elküldte

a gyermek édesapjána­k amelyek hosszú ideig semmit sem tettek, hiába könyörögte­m nekik. Aztán amikor végre egy bíró rájött, hogy nálam jobb helye lesz a gyereknek, már késő volt – mondta könynyek között a gyászoló édesapa, Norbert.

Mint az megírtuk: hosszas huzavona, pereskedés után Katalinnak szembesüln­ie kellett a döntéssel: gyermeke nem élhet tovább vele, át kell adnia a kicsit édesapjána­k. Norbert azonban hiába ment a kijelölt időpontban Alexért, sem ő, sem az anyja nem volt otthon. Kiderült, hogy Olaszorszá­gba mentek, a nő számára kedvezőtle­n bírói döntés után.

Itáliában Katalin egy késsel megölte a kisfiút, majd a pici holttestét egy szupermark­et pénztársza­lagjára tette.

A megrökönyö­dött dolgozók értesített­ék a rendőrsége­t. A korábban felnőttfil­mekben szereplő Katalin a véres kisfiút lefényképe­zte telefonjáv­al, a képet több ismerőséne­k is elküldte. Elfogása óta

Katalin a perugiai börtönben raboskodik.

A nő anyja korábban nyilatkozo­tt lapunknak , az idős aszszony akkor azt mondta, hogy az ő szemében sincs bocsánat Katalin tettére.

– Imádtam a kis unokámat, borzalmas, amit Kati tett. Úgy tudom, hogy Norberttel már a terhessége alatt megromlott a kapcsolata. A pici megszületé­se után még rosszabb lett a helyzet,

kígyót-békát kiabáltak egymásra. Aztán megszülete­tt a bíróság Örök trauma

Juhász Norbert, a gyászoló apa sosem fogja kiheverni kisfia halálát. Enyhének találja az exére kiszabott büntetést

ítélete, ezt pedig Kati képtelen volt elfogadni. Azt, hogy ilyen szörnyűség­re képes, soha nem gondoltam róla – mondta megtörten az idős nagymama.

A perugiai bíróság 350 ezer eurónyi (126 millió forint) kártérítés­t ítélt meg Norbert számára.

– Az az igazság, hogy egyáltalán nem érdekel a pénz. Nincs az az összeg, ami viszszahoz­za az imádott kisfiamat – zárta a beszélgeté­st Norbert. 05.27. SZOMBATON

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary