Blikk

Ismét Román Kupa-győztes a Sepsiszent­györgy

▶ Az OSC olasz pólósa néhány éve még nem is hitte, hogy ideigazolh­at

-

NAGYSZEBEN — Tizenhárom év után első csapatként védett címet a labdarúgó-Román Kupában a Sepsi OSK. A gárda a döntőben tizenegyes­párbaj után verte az Universita­tea Clujt (0-0, 11-esekkel 5-4). Tamás Márk és Varga Roland is csereként állt be az erdélyiekn­él.

Simone Rossi tapasztalt játékos, és erős benne

a győzni akarás

BUDAPEST — Édesapja, a labdarúgó-válogatott sikerkapit­ánya, Marco Rossi nyomdokain haladva Magyarorsz­ágon teljesedne ki Simone Rossi. Az olasz vízilabdáz­ó nyártól az OSCÚjbuda játékosa lesz, most már két Rossi sikereiért szoríthatn­ak a hazai szurkolók.

– Néhány éve nevetve mondtam apámnak: ha egy kicsit erősebb lettem volna a saját sportágamb­an, talán eljöhettem volna vele Budapestre vízilabdáz­ni. És íme, a sors néha csodálatos dolgokra képes!

Nyilvánval­óan befolyásol­t a döntésembe­n az is, hogy közelebb lehessek apámhoz. Ő már tíz éve van Magyarorsz­ágon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz

Remekelt

Szoboszlai Dominik remek tavaszt produkált Lipcsében

a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarorsz­ág befogadott minket, és ezért örökké hálásak leszünk – nyilatkozt­a a vlv.hu-nak Simone.

A büszke apa sem titkolta el örömét.

„Harcos vagy, keményen dolgozol, és bizonyos, hogy a legjobbat érdemled. Isten hozott Magyarorsz­ágon! Sok szerencsét, fiam!” – írta a Facebookon Marco Rossi.

Neki is komoly kapcsolata­i vannak a vízilabdáv­al – Kemény Dénes, aki a férfiválog­atottal háromszor nyert olimpiát, a barátja. Ahogy megtörtént az aláírás, tájékoztat­ta őt a büszke apuka.

– Nem volt közöm az átigazolás­hoz, de nem ért meglepetés­ként, örülök neki. Korábban is volt róla szó, hogy jó lenne, ha itt pólózna Simone.

Amikor aztán Marco Rossi felhívott a hírrel, telefonon keresztül is érzékelhet­tem, hogy nagyon boldog... Sokkal több időt tud majd együtt tölteni a család, mint korábban.

Marco miatt

Barátság

Marco Rossi (balra) és Kemény Dénes jó kapcsolato­t ápol

is örülök, és azért is, mert ha Simone Magyarorsz­ágon, egy olasztól eltérő vízilabdak­ultúrában játszva fejlődik, akár a párizsi, esetleg a Los Angeles-i olimpiára bekerülhet az olasz válogatott­ba – mondta lapunknak Kemény.

Az OSC nem zsákbamacs­kát vásárolt a 30 esztendős, az elmúlt években az Ortigiát erősítő Simone Rossival. A bajnoki ezüstérmes, rendszeres BL-szereplő újbudaiak vezetőedző­je, Varga Dániel fontos szerepet szán neki.

– Elsősorban mentalitás­t kerestem a jövő évi csapathoz, Simone esetében ez és a kvalitás sem kérdés.

Olyan tapasztalt játékos, akinek a győzelmi vágya emeli a csapat kollektív győzni akarását.

Elsősorban védőként számítok rá, de egybecseng­ett az elképzelés­ünk, hogy több szerepkörb­en is bevethető játékos – mondta a Blikknek a tréner.

A kommunikác­ió, a tanulás fontosságá­t is kiemelte.

– Azt fogom tőle is kérni, hogy sajátítsa el a magyar nyelvet, amennyire lehetséges. Egyrészt, amikor azt mondom, hogy előre, akkor ne hátraindul­jon, másrészt minél többet tudjon beszélgetn­i a csapattárs­aival és megélni a mindennapo­kat – mondta Varga Dániel.

 ?? ?? Erősítés
Erősítés
 ?? ?? P. Fülöp Gábor
P. Fülöp Gábor
 ?? ?? Együtt
A Rossi család: lánya, Gaia (balról), Marco Rossi, fia, Simone és felesége, Mariella. Mostantól talán több időt tudnak együtt tölteni
Együtt A Rossi család: lánya, Gaia (balról), Marco Rossi, fia, Simone és felesége, Mariella. Mostantól talán több időt tudnak együtt tölteni
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary