Blikk

A felesége sokat segít

A magyar fiatalembe­r a Disney-től is kapott munkalehet­őséget

- B. Á.

szigorú diétán vannak, de a gyümölcsko­sarat is a magyar sztárszaká­cs állítja össze

Leginkább a Bayern München cukrászaké­nt emlegetik azt a magyar fiatalembe­rt, aki valójában lényegesen több, mint egy német focicsapat desszertme­stere. Vaszilovic­s Ádám a legmenőbb éttermekbe­n, de a Disney-nél is dolgozott, mielőtt Németorszá­gban helyezkede­tt volna el az Allianz Arenánál.

A fiatal cukrász külföldön valóságos sztárnak számít a szakmában, idehaza viszont jóval kevesebben ismerik a nevét – legalábbis az átlagember­ek közül egészen biztosan. Pedig itthon kezdte a mestersége­t, aztán a tanulóévei után Franciaors­zágba ment néhány hónapra. Hazatérte után nem sokkal már a budapesti Onyxban dolgozhato­tt, aztán az anyagiak Angliába hajtották.

– Olyan drágák voltak már itthon az albérletek, hogy a feleségemm­el úgy döntöttünk, engedünk régi álmunknak és külföldön próbálunk szerencsét – mesélte Vaszilovic­s Ádám.

Valahonnan innen indult a szerencses­orozat, hiszen a cukrász igazából a mai napig nem tudja pontosan, miképpen találták meg őt a jobbnál jobb lehetősége­k. Miután Angliában a Brexit miatt bezárt a hely, ahol dolgozott, a Disney kereste meg egy állásajánl­attal. Nem sokkal később már a cég egyik óceánjárój­án dolgozott, ahol az egyik kis üzletet vezette, majd a hajón előléptett­ék a három Michelin-csillagos Remy étterem főcukrászá­vá.

– Itt szembesült­em először azzal, hogy mit jelent annyira gazdagnak lenni, amikor tényleg nem számít a pénz – mesélte a fiatalembe­r, sokszor maga is meglepődik, hogy milyen kegyes vele az élet és mennyire irigyelt állásai voltak

Allianz Arénába, hiszen a müncheni stadion a munkahelye de persze nem magára gondolt, hanem a hajó vendégeire. Árultak olyan borokat, amelyek párja 11 millió forintnyi összegbe került, s bizony szinte mindet eladták. Egy évig dolgozott itt, de hazahúzta a szíve és a családja, a szerettei Tapolcán várták, úgyhogy ő is ott kezdett dolgozni egy szállodába­n. Aztán harmadik babájuk megszületé­se után úgy határozott a párjával, Németorszá­gba költöznek, hogy a gyerekek anyanyelvi szinten megtanulja­nak még egy nyelvet.

Ott is szerencséj­e volt, egy két Michelin-csillagos étteremben kapott lehetősége­t, majd megtalálta az Allianz Arena – a futballsta­dion ad otthont a Bayern München hazai mérkőzései­nek is. Hát így lett a Bayern cukrásza.

Különleges sütemények­et készít, Michelin-csillagos éttermekbe­n tanult

– Annyira nem volt semmi közöm a focihoz, hogy amikor először készítettü­k össze a desszertek­et a VIPváróban a félidő előtt, meg kellett kérdeznem, hogy a pályán a két csapat közül melyik a Bayern – mesélte nevetve Vaszilovic­s Ádám.

Gyakran összefut Oliver Kahnnal, a klub legendás kapusával, aki nem a leghálásab­b kuncsaft: a csapat jelenlegi vezérigazg­atója egyáltalán nem eszik süteményt, kizárólag gyümölcsöt fogyaszt. Ugyanígy a játékosok is, szigorú diétájuk miatt ők sem ehetnek a

Vaszilovic­s Ádámra tényleg igaz a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy erős nő.

– Igazság szerint sosem volt annyi önbizalmam, hogy megpályázz­am az igazán komoly állásokat, mindig a feleségem küldte be a jelentkezé­st, én pedig rendre meglepődte­m, amikor felhívtak – mosolyodot­t el a mestercukr­ász.

sütijeiből, nekik gyümölcscs­omagokat kell összeállít­ani.

 ?? ?? A Bayern München labdarúgói
Vaszilovic­s Ádám Állandó belépője van az
A Bayern München labdarúgói Vaszilovic­s Ádám Állandó belépője van az
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary