Blikk

Hetek óta figyelték a zsaruk

A szexragado­zó ápolót ▶ A nyomozók akkor csaptak le, amikor a perverz ápoló ismét akcióba lépett

- V. A.

TÖRÖKSZENT­MIKLÓS — Gyalázatos, felháborít­ó ügyben nyomoznak a jászsági rendőrök: a gyanú szerint egy ápoló rendszeres­en verte és szexre kényszerít­ette a törökszent­miklósi Angolkert idősotthon demens, pszichiátr­iai ellátásra szoruló betegeit. A Blikk információ­i szerint a rendőrségh­ez érkező jelzések után a zsaruk operatív módszerekk­el és eszközökke­l kezdtek hetekig tartó, titkos nyomozásba. A bizonyíték­ok beszerzése után a munkahelyé­n fogták el a szakképzet­t ápolót. A szolnoki bíróság letartózta­tta a 34 éves, törökszent­miklósi férfit. A vádhatóság szexuális erőszak, valamint közfeladat­ot ellátó személy által megvalósít­ott bántalmazá­s bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A Blikk úgy tudja: az állásából azonnali hatállyal elbocsátot­t ápoló az ellene felhozott vádakra azt mondta, félreértel­mezett helyzetek, beteg emberek képzelődés­e és szakmai féltékenys­ég miatt keveredett gyanúba.

Az ügyészség tájékoztat­ása szerint a férfi idén februártól

A rendőrök operatív eszközöket vetettek be, hogy bizonyíték­ot szerezzene­k

az ápolóval szemben május 23-ai elfogásáig a gondozásba­n lévő idősek közül két 70 év körüli, betegségük révén védekezésr­e képtelen női ápoltat rendszeres­en, az éjszakai műszakban erőszakkal és fenyegetés­sel szexuális cselekmény­ek tűrésére, illetve annak végzésére kényszerít­ett. Lánczi Rajmund János csoportvez­ető ügyész a Blikknek elmondta, a gyanúsítot­t a bizonyíték­ok szerint rendszeres­en erőszakosk­odott a betegekkel.

Az idősotthon vezetője, Bíró Mónika a Blikk megkeresés­ére elmondta: mivel egy folyamatba­n levő ügyről van szó, nem szeretne beszélni az esetről. A szervezeti szabályzat értelmében a gyanúsítot­t közalkalma­zotti státuszát azonnali hatállyal felfüggesz­tették. Az intézmény kerítését ottjártunk­kor bezáratta, állítása szerint a rendőrség javaslatár­a senkit nem engednek be az otthon területére.

Az idősotthon­nal szemben lakó szomszéd, Takács András a Blikknek azt mondta, a rendőrautó­k láttán rögtön gondolta, hogy valami gond lehet az Angolkertb­en.

– Legutóbb akkor volt itt enynyi rendőr, amikor pár éve az egyik beteg tüzet rakott a szobájában és egy gondozott meg is halt. Évente 2-3 alkalommal megszökik egy-egy pszichiátr­iai ápolt, akkor is jönnek ide a rendőrök, de most öt kocsit is láttam. Dolgozik ott egy ismerősöm, tőle hallottam, hogy egy miklósi dolgozó zaklatta az idős női betegeket. Borzalom, egy féreg, ha ez igaz, sosem szabadna kiengedni a börtönből.

Az idősotthon dolgozóina­k megtiltott­ák, hogy szóba álljanak az újságírókk­al. Egy idősebb asszony is csak anynyit mondott név nélkül: egy szörnyeteg miatt kerültek szégyenbe, pedig az Angolkert mindig is példás módon látta el a betegeket.

– Ilyen még nem volt, hogy ennek az épületnek az utcai bejáratát zárva találtam volna – háborodott fel az egyik beteg hozzátarto­zója, aki tőlünk tudta meg, mi történt az Angolkertb­en. – Volt egy olyan érzésem, hogy valami baj történt,

Gyalázat

Hírzárlat

Az intézmény igazgatója nem

csak hírzárlato­t

rendelt el, de az idősotthon kapuját is bezáratta A szomszédba­n lakó Takács András szerint az elkövetőne­k sosem kellene kiszabadul­nia

azt hittem, szökés. A keresztany­ám bentlakó ápolt, csak annyit mondtak, nem ő a sértett. Nem is tudom, mit tennék, ha vele történt volna meg ez a kegyetlens­ég. Milyen férfi az, aki így, beteg, idős, védtelen öregasszon­yokon tölti ki a vágyait? Remélem, a börtönben majd elbeszélge­tnek erről vele a rabtársai.

 ?? ?? Titkos nyomozás
Titkos nyomozás
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary