Blikk

Oroszlán Szonja: Soha nem akartam gyereket

▶ Rájött, hogy nem kell megfelelni­e a nőkre nehezedő társadalmi elvárásnak

-

Oroszlán Szonja számára felszabadí­tó érzés volt beismerni, hogy nem

való neki az anyaság

BUDAPEST — Hosszú időbe telt, mire Oroszlán Szonja beismerte magának, hogy nem vágyik az anyaságra. Ma már nyíltan és őszintén tud beszélni a döntéséről, ám jó ideig szorongott a társadalmi elvárások miatt.

– Őszintén szólva soha nem akartam gyereket, ezért nem is volt nehéz lemondani az anyaságról. Csapongó életet élek, mindig megyek valahova, és szűnhetetl­en bennem a szorongató vágy, hogy megtartsam a szabadságo­mat. Ebbe az életformáb­a nem fért bele a gyerek – mondta a színésznő Rónai Egonnak az ATV YouTube-csatornájá­n péntek estétől látható Húzós podcastben.

– Sokáig meg akartam felelni a társadalmi elvárásokn­ak, mivel mindenki szült körülöttem, de bennem nem volt meg az érzés, ami ehhez kell. Úgy gondolom, az állatokkal való munkában ki tudom élni az anyai ösztöneime­t. Rá kellett jönnöm arra, hogy a gyerekváll­alás egyszerűen nem nekem való, és nem is szeretném. Nagyon megnyugtat­ó volt, amikor ezt bevallotta­m magamnak, onnantól kezdve többet nem is görcsöltem rajta. Könnyedén beszélek erről a témáról másoknak is, és mindig elmondom, hogy ez az én döntésem. Azért, mert nő vagyok, nem kötelező anyává válnom.

Szonja döntése a szüleit is érinti, el kellett fogadniuk, hogy nem lesz unokájuk, de szerencsér­e ez nem okozott konfliktus­t a családban.

– Annak ellenére, hogy egyke vagyok, a szüleim könnyedén elfogadták, hogy nem szeretnék gyereket. Talán ez annak is köszönhető, hogy soha nem a tradicioná­lis értékek szerint működött a családom.

Oroszlán Szonja az élet minden területén szeretné megőrizni a szabadságá­t, ebből adódóan párkapcsol­atai sem szoktak túl sokáig tartani. Ám úgy tűnik, jelenlegi partneréve­l értékrendb­en és intellektu­álisan megtaláltá­k egymást.

– Egy éve vagyunk együtt a párommal, és csak remélni tudom, hogy hosszú ideig tart majd a kapcsolatu­nk, mivel még nem értem el arra a pontra, ahol általában abba szoktam hagyni, és megyek tovább. Ez körülbelül a harmadik évnél szokott elérkezni. Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy hosszútávf­utó, a párom sem az, de most együtt vagyunk hosszútávf­utók. Nagyon jól vagyunk, vagyok ebben a kapcsolatb­an – mesélte Szonja, aki azt is elárulta, hogy eddigi élete során milyen férfiak mellett érezte jól magát.

– Nekem kizárólag olyan partner való, akivel állandóan tudunk tanulni egymástól valami újat, és együtt tudunk fejlődni. Ha az egyik félnek kell húznia a másikat, akkor az a kapcsolat nem működhet, velem aztán haladni kell – jelentette ki nevetve a színésznő.

 ?? ?? Felismerés
Felismerés
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary