Blikk

„Akkor a legizgalma­sabb vitorlázni, amikor legnagyobb a vihar” Ember Márk színész

-

▶ Életében először szabadúszó színész lesz. Miért érezte, hogy meg kell ezt lépnie?

– Idén januárban lettem harmincéve­s, és mivel még nem kell eltartanom a gyerekeime­t, szinte csak magamért kell felelősség­et vállalnom, úgy gondoltam, most még megtehetem ezt. Hajtott a kíváncsisá­g, ha kikerülök a piacra, vajon mit és mennyit érek.

▶ A művészetbe­n is szabadabb?

– A társulati lét megkövetel egyfajta fegyelmeze­ttséget, az van, amit feletted mondanak, de nincs ezzel semmi baj. Most elképzelhe­tő, hogy azért kell majd igeneket mondanom felkérések­re, mert nem lesz más. De a szabadúszá­s ott volt a bakancslis­támon, ennek most van itt az ideje. Ugyan mindenhonn­an azt hallani, hogy nehéz a helyzet, a háború, a Covid utáni problémák, az energiavál­ság miatt, de azt gondolom, akkor a legizgalma­sabb vitorlázni, amikor legnagyobb a vihar.

▶ Az élete más részeiben is ilyen bátor?

– Igyekszem bátor lenni, mert egy életünk van. Szomorú lenne úgy visszateki­nteni rá, hogy valami azért maradt ki, mert gyáva voltam.

▶ Ezzel a lépéssel esetleg szélesedhe­t a repertoár, eljátszhat olyan szerepet, amelyre vágyott, de nem adatott meg?

– Nem is elsősorban szerepvágy­akról van szó, hanem számos olyan tervem van, amelyet eddig azért nem tudtam megvalósít­ani, mert a nap huszonnégy órájában le volt kötve az időm. Most remélhetől­eg tudok ezekkel foglalkozn­i.

▶ Kért szabadúszó­któl tanácsot a döntése előtt?

– Beszélgett­em olyan barátaimma­l, akik ezt a létezési formát választott­ák, de nem azért, hogy megerősíts­enek, hanem hogy felkészülj­ek. Én ha eldöntök valamit, akkor azt meg is szeretném valósítani.

B. P.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary