Blikk

Édesapját gyászolja Balázs Andi

Véget ért a rapperek hosszú háborúja, a csatabárdo­t elásva hamarosan közösen állnak színpadra

-

BUDAPEST — A mindig derűs Balázs Andi egy éve gyászolja imádott édesapját, akinek elvesztésé­ről most először beszélt a nyilvánoss­ág előtt.

– Egy évvel ezelőtt elveszítet­tem az édesapámat. Azt az édesapámat, akiről mindig beszéltem, mindenhol elmondtam, hogy milyen fontos ő nekem, és hogy mennyire szeretem – kezdte elcsukló hangon Andi a DTK Elviszlek magammal műsorának felvételén. – Iszonyatos­an nehéz egy év van mögöttem, nemcsak azért, mert gyászoltam, és mindennap a szívemben hordozom őt, hanem azért is, mert próbáltam nem tukmálni a gyászomat senkire. A szorosabb baráti társaságom­on és a családomon kívül nem mondtam sehol.

Mint mondja, már korábban elvesztett­e édesapját, aki demenciába­n szenvedett, és a végén már volt, hogy sem őt, sem a párját nem ismerte fel.

– Olyan, mintha a húsomból egy darab hiányozna, ezt nem tudom másképp elmondani, olyan mintha egy végtagomma­l lenne kevesebb, amit nem találok. Így tudom megfogalma­zni. Nincs olyan este, hogy ne az utolsó gondolatok lennének a szüleim – fogalmazot­t Andi, aki elhunyt szerettei emlékére egy tetoválást csináltato­tt a bal felkarjára, jóbarátja, Curtis vitte el a tetoválójá­hoz.

– Szükségem volt valamire, ami feldolgozz­a bennem azt a fájdalmat, amit az ő hiányuk okoz – fűzte hozzá. A színésznőv­el készült teljes beszélgeté­s május 28-án 21:50-től kerül adásba a Spektrum Home-on.

Nehézség

A színész Balázs Andi a családi tragédia miatt nehéz időszakot élt át, hiányoznak neki a szülei A két rapper fenegyerek, Ganxsta Zolee és Dopeman korábban együtt zenélt, de 2001ben összeveszt­ek és azóta nem is dolgoztak

együtt, most azonban egymás nyakába borultak Összeállna­k

BUDAPEST — Több mint húsz év után, a Blikk kamerái előtt békült ki Pityinger László, azaz Dopeman és Ganxsta Zolee. A két rapper útjai 2001-ben váltak szét, azóta folyamatos­an harcban álltak egymással. Sokan azt hitték, örökre kibékíthet­etlen az ellentét, ám most megölelték egymást.

A 22 évvel ezelőtti viharos elválásuk után kezdődött a háború a két szabadszáj­ú rapper, Dopeman és Ganxsta Zolee között. Az adok-kapokba még Majka is beszállt, viszonyuk pedig ezután még jobban elmérgesed­ett. Majka és Dopeman ugyanis közel tíz éve egy szórakozóh­elyen esett egymásnak, ami után Ganxsta úgy nyilatkozo­tt, hogy ő mindig is Majka mellett áll a viszályban, hisz őt a barátjának tartja, míg Dopeman csak az ismerőse. A vita időről időre fellángolt, most azonban úgy tűnik, vége az ország legnagyobb rapháborúj­ának. A két rappert Ábrahám Róbert műsorvezet­ő kérte fel egy beszélgeté­sre, és legnagyobb meglepetés­ére mindketten igent mondtak a felkérésre.

– Nagyon szeretem Zolit. Mondjuk azt – és ezt most nem kell félreérten­i –, hogy ez a békülés a felnőtté válásom része –

szögezte le Dopeman, akinek a szavait Ganxsta Zolee is megerősíte­tte.

– Nem is igazán mondanám összeveszé­snek, egyszerűen különvált az utunk egy hoszszú időre. Ő is máshogy látta a dolgokat, én is máshogy láttam, és nem éreztük úgy, hogy nekünk együtt kellene dolgoznunk – jegyezte meg a Döglégynek becézett rapper.

Dopeman élénken emlékezett a nagy szóváltáso­kra és csatározás­okra, amik éveken át folytak, és amikről az újságok is rendszeres­en beszámolta­k. Úgy tűnik azonban, ma már csak mosolyogna­k az évekkel ezelőtti csörtéken.

– Zoli nagyon karakteres ember, kemény hozzáállás­sal. Nekem is megvan a magam karaktere, és azt gondolom, sikerült az elmúlt években letennem a névjegyeme­t. Sokáig hatalmas igazságérz­ettel rendelkező ember voltam, és úgy éltem, hogy nem volt más igazság, mint az enyém. Igyekeztem igazságos lenni és magamat úgy meghatároz­ni mint a jó figura, és ehhez képest cselekedni.

De nagyon sok mindenkit megsértett­em, mert ők is azt hitték, nekik van igazuk, és ők is megsértett­ek engem.

Van egy gyönyörű magyar mondás, miszerint három a magyar igazság és egy a ráadás. Van az én igazságom, a másik igazsága, a rabbi igazsága és van a ráadás, az igazi igazság, ami ezeken túl van. Engem ez a békülés örömmel tölt el, mert fontos része az életemnek Zoli és a Kartell – magyarázta Dopeman.

Ganxsta azt is elárulta, a nagy összeborul­ást egy születésna­pi buli is követi, a terveik szerint az eredeti banda minden tagja a színpadra áll.

– A Ganxsta Zolee és a Kartell „felnőtt férfi” már, hiszen harmincéve­s, én meg ötvenhét, ez tragédia. Lacival kölyökként ismertük meg egymást, amikor Lóri helyett beszállt a zenekarba és ma már ő is egy meglett manus. De

mindketten maradtunk a kaptafánál, akármerre is vezetett az utunk. Közeledik a 30. születésna­p, amire mindenképp­en szeretnénk valami közössel előjönni

– mondta Ganxsta, akihez Dopeman is csatlakozo­tt abban a véleményéb­en, hogy mindketten örök gyerekek maradtak és sose fognak igazán megkomolyo­dni.

 ?? ?? Keblemre!
Keblemre!
 ?? ??
 ?? ?? Dopeman és Zolee lezárta a konfliktus­t, tisztázták a korábbi nézeteltér­ésüket, és a közeljövőb­en újra összeállna­k
Dopeman és Zolee lezárta a konfliktus­t, tisztázták a korábbi nézeteltér­ésüket, és a közeljövőb­en újra összeállna­k
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary