Blikk

„Életem végéig az Újpestnek fogok szurkolni”

▶ Sok focista lett a barátja, Törőcsikne­k még csokit is vitt a kórházba

- Kiss B. László

BUDAPEST — Régi szerelem már ez, amolyan gyerekkori, amely sosem múlik, életre szóló. Horváth Charlie fiatalon, 14-15 évesen szeretett bele az Újpest futballcsa­patába, s azóta is a lila-fehérek örök híve. A Külső Váci úton nőtt fel, ráadásul abban az időben a Megyeri úton játszották a leglátvány­osabb és legeredmén­yesebb focit, így nem volt kérdés, kik rabolták el a szívét.

– Én már így fogok meghalni, életem végéig az Újpestnek fogok szurkolni

– jelentette ki a 75 éves énekes. – Engem az sem érdekelne, ha a negyedoszt­ályban szerepelne a csapat, persze remélem, ez sosem fog bekövetkez­ni, de én akkor is a lilák szurkolója maradnék, s kijárnék a Megyeri útra űzni-hajtani a fiúkat.

Ugyanakkor bevallja, a szakmája miatt csak ritkán jut ki a Szusza Ferenc Stadionba vagy idegenbeli mecscsekre, ha az Újpest játszik.

– Sajnos általában azokon a napokon vannak a mecscsek a hét végén, amikor nekem fellépései­m vannak az ország valamelyik pontján,

Együtt

Curtis (balról) meghívásár­a Horváth Charlie a VIPpáholyb­ól nézte a Kecskemét elleni bajnokit, velük volt az újpesti sportkoord­inátor,

Kabát Péter is így csak kevésszer tudok ott lenni a bajnokikon – ismerte el.

A múlt hét végén szerencséj­e volt, mert éppen ráért, és fiatal kollégája, a hatalmas Újpest-szurkoló rapper, Széki Attila meghívta őt a Kecskemét elleni hazai meccsre.

– Curtis kibérelt egy VIPpáholyt a Szuszában, és engem is kicsalt. Persze olyan nagyon nem kellett győzködni, hiszen az időm engedte, s mindig örömmel megyek a Megyeri útra – árulta el Charlie. – Találkozta­m sok régi haverral, baráttal, ráadásul a KTE ellen köszöntött­ék a huszonöt évvel ezelőtti bajnokcsap­atot is.

Javulás

Lirim Kastrati (balra) és társai tavasszal már jó formát mutattak

Jó volt látni és dumálni Véber Gyurival, Kozma Pistával és a többiekkel, meg sok más egykori újpesti futballist­ával. Némelyikük­et még a Generál koncertjei­ről ismerem, de az már jó rég volt, a hetvenes években. A Törőcsik Andrással kötött barátságom is abból az időből származik. Törő folyton járt a bulijainkr­a, nagyon jóban voltunk, sokat jártam be hozzá

A liláknál hat napja ünnepelték a 25 évvel ezelőtti bajnokcsap­atot, Charlie-n (középen) kívül egy másik előadó, Balázs Pali (jobbra fent) is ott volt a kórházba is. Negyven csokit evett meg egy ültő helyében! Imádta az édességet,

mindig egy zacskónyit vittem be neki.

Amúgy az énekes a szimpla nézők, ahogy ő fogalmazot­t, a „huligánok” között szokott ülni, azt szereti, onnan fesztelenü­l kiabálhat, buzdíthatj­a a csapatát. A múlt heti, Kecskeméti TE elleni meccs előtt azt tippelte, hogy 4-0-ra nyernek, de senki sem vette komolyan a „fontos vendégek” között. Végül ugyan „csak” 3-0ra győzött az Újpest, de szerinte akár hat gól is lehetett volna a különbség a javukra.

Tetszik neki ez a jelenlegi csapat, úgy véli, most akár a Fradit is legyőznék, gyorsan, jól fociznak, az edző, Nebojsa Vignjevics remekül összerakta a keretet.

Azt pedig határozott­an állította Charlie, hogy az utolsó fordulóban, szombaton a Debrecent is megverik majd.

 ?? ?? Ünnep
Ünnep
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary