Blikk

Bizarr! A Puskás Akadémia küldheti pokolra a Honvédot

▶ Torghelle és Borgulya úgy véli, túl későn váltottak sebességi fokozatot a kispestiek

-

FELCSÚT — A Puskás Ferenc nevét viselő klub miatt kerülhet a másodosztá­lyba az Aranycsapa­t legendáján­ak szeretett kispesti futballcsa­pata. A Honvéd szurkolóin­ak ez különösen fájó lehet, hiszen a „névbitorlá­s” miatt régóta tüske a szemükben a felcsúti Puskás Akadémia. A fővárosi klub hat éve még bajnok volt, most azonban kiesőhelyr­ől várja az utolsó fordulót, és sorsa már nem csak a saját kezében van.

Két évtizede esett meg legutóbb a szégyen a nagy múltú Honvéddal, hogy nem tudta megőrizni az élvonalbel­i tagságát. Az akkori együttes házi gólkirálya, Torghelle Sándor szerint megismétlő­dhet a múlt.

– Nehéz helyzetben van a Honvéd, mivel a rivális Fehérvár a már kiesett Vasassal játszik, és vélhetően megszerzi a három pontot. A kispestiek ponthátrán­yban vannak, és az sem mellettük szól, hogy az őket fogadó Puskás Akadémiána­k győznie kell, hogy maradjon esélye a 3. hely megszerzés­ére, ami nemzetközi szerep- lést érne. A honvédosok kissé későn kapcsoltak!

Ha hasonló hozzáállás­sal küzdöttek volna, mint a bajnokság hajrájában, akkor most nem beszélnénk arról, hogy a kiesés réme fenyegeti őket. Nagyobb esély van a székesfehé­rváriak bennmaradá­sára

– latolgatot­t lapunknak a korábbi válogatott csatár.

Torghelle kispesti és fehérvári színekben is szerepelt. Elkerülhet­etlen,

Különbség

Torghelle Sándor szerint a mostani csapat búcsúját nem lehet az ő 2003-as kiesésükke­l egy lapon említeni

hogy valamelyik klub a kettő közül kiessen.

– Kispesten nevelkedte­m, kötődöm a klubhoz. Szurkolóké­nt nőttem fel a Bozsik Stadionban, majd ott lettem NB I-es játékos. A szívemhez nőtt a Honvéd, a Vidinél pedig nagyon szép időszakot éltem meg játékoskén­t.

Fájó emlék a 2003-as kiesés, de össze sem lehet hasonlítan­i a mostani és az akkori Tamás Krisztiánn­ak (elöl) és társainak a győzelem sem garancia a bennmaradá­sra

 ?? ?? Probléma
Probléma

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary