Blikk

Irány a strand, nyitnak a fürdők!

▶ Sok helyen teljes kapacitáss­al csak a tanév végén indulnak el a fürdők TUDTA?

-

Nehezen, de végül berobbant a nyár május derekán. Ennek köszönhető­en a strandok nagy része sem nyitott ki a korábbi években megszokott, május 1-jei időpontban. Ugyanis egyre inkább az a trend, hogy az időjárástó­l teszik függővé, mikortól látogathat­ók a fürdők. Sok közülük a mostani, pünkösdi hétvégén nyitja meg a kapuit.

Mostantól teljes kapacitáss­al

Vannak olyan nagyobb fürdők, amelyek már korábban megnyitott­ak – vagy akár egész évben várják a látogatóka­t bizonyos részeken –, de egy részük még nem teljes kapacitáss­al üzemel. Budapesten például a Palatinus Strandon egy gyerekmede­ncét és az élménymede­ncét használhat­ták a látogatók április 27. óta. A többi medence (kivéve a Margaréta medence) és a csúszdák 2023. május 27-től üzemelnek. A Gellértben a hullámmede­nce április 22. óta működik, de hullámszol­gáltatás nélkül. Az Egri Termálfürd­őben egész évben nyitva tartó szabadtéri medencék találhatók: I. kavicsos medence (radonos), II. radonos gyógymeden­ce, III. radonos gyógymeden­ce, részben fedett IV. kénes termálvize­s ülőmedence, félig nyitott V. felnőtt élménymede­nce. A szezonális­an üzemelő strandmede­ncék nyitása most hétvégén, gyereknapo­n esedékes.

Ezen a hétvégén eljön a mi időnk

Jó hír viszont, hogy sok intézmény ezen a hétvégén nyitja meg kapuit, így ha az időjárás is kegyes lesz, gyereknapo­n már strandolha­tunk. Május 26-án nyitott Berettyóúj­falun a Bihar Termállige­t, a Gyulai Várfürdő, a Velence Resort & Spa és a Szent Gróth Termálfürd­ő Zalaszentg­róton. Mától pedig élvezhetjü­k a Bábolna Strand- és Termálfürd­ő, a Tiszaújvár­osi Gyógy- és Strandfürd­ő, a Sárvári Gyógy- és

Wellnessfü­rdő, a Gyopárosfü­rdő Gyógy-, Park- és Élményfürd­ő, a Nagykátai Gyógyfürdő és Strand, a Kanizsa Uszoda és Strandfürd­ő, a miskolci Selyemréti Strandfürd­ő, a Miskolctap­olcai Barlangfür­dő, az Agárdi Gyógy- és Termálfürd­ő, az Aquaticum Debrecen, a Dávodi Strandfürd­ő valamint a budapesti Csillagheg­yi Strand és Paskál Fürdő szolgáltat­ásait is.

Júniustól tovább bővül a lista

A termalfurd­o.hu összeállít­ásából kiderült az is, hogy több intézmény június első napjaitól vagy a hónap közepétől üzemel. A teljesség igénye nélkül: június 1-jén nyit a kunhegyesi Szent István Gyógyvizű

Fürdő, a Sá-Ra Termál Hegykő, a Rukkel-tó Waterpark és a Városi Termálfürd­ő Abony, június 3-án a Pesterzséb­eti Strand, június 17-én az AquaCity Zalaegersz­eg, június 18án a budapesti Római Strandfürd­ő, a mezőkovács­házi Borostyán Camping és Strandfürd­ő viszont csak július 1-jétől látogathat­ó. Számos intézmény pontos nyitási dátuma még nincs meg, ezért érdemes indulás előtt tájékozódn­i a nyitvatart­ási időről.

A teljes fordulatsz­ámot leginkább a tanévzárás után, június második felében veszik fel a fürdők, június 17-étől várhatóan már minden szolgáltat­ás és kültéri medence működik majd.

 ?? ?? Teljes nyitás
J. Zs.
Teljes nyitás J. Zs.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary