Blikk

Mit üzenhet még a fülzúgás?

-

kat és izomellazí­tó gyakorlato­kat is tanultunk, ezeket azóta alkalmazom. Remekül csökkentik a stresszt. Megtanultu­k észrevenni a negatív gondolatok­at, és azt is, hogyan tudjuk ezeket azonnal pozitívvá változtatn­i, ami azért fontos, mert minden, ami negatív, erősíti a tüneteket. Hiszen a negatív gondolatok fokozzák a stresszt.

A pszichológ­us azt is ajánlotta, hogy ha segít, hallgassun­k zenét, azért, hogy ne halljuk a fejünkben a zúgást. Ez nekem csak a lágy, klasszikus zenével vált be: Mozart és Bach a kedvenceim. Illetve engem nagyon megnyugtat az eső hangja: Youtube-on szoktam keresni ilyen felvételt. Az alvásom minősége is javult, amióta megfogadta­m a terapeutát­ól hallott tanácsot, és egy órával előbb, már este 10-kor lefekszem aludni, rögtön, amikor elkezdek ásítozni. Így már szépen végigalszo­m az éjszakát, nemigen ébredek fel reggelig, ami azért nagyon lényeges, mert a jó alvás szintén csökkenti a stresszt. Sokaknál egyébként anynyira erős a fülzúgás, hogy aludni

A spirituáli­s szemlélet szerint a tartós fülzúgás hátterében is lelki, érzelmi okokat kell keresni, hiszen ez is egy „belső hang”. Mi az, amit ennyire nem akarok meghallani, hogy elnyomom magamban egy zúgó, sípoló, csengő hanggal? Mi az, amit hallottam, és belül tiltakozom, zúgolódom miatta? Mi az a szó, „beszólás”, amit mondtak nekem, amivel megbántott­ak, és ez ott visszhangz­ik bent a fülemben? Az ezoterikus megközelít­és szerint az égiek is üzenhetnek fülzúgásra, csengésre emlékeztet­ő hanggal, hiszen az angyalok nem csak karácsonyk­or csengethet­nek. De talán egy nemrég elhunyt hozzátarto­zónk jelez a fülzúgásra, fülcsengés­re emlékeztet­ő hanggal, egy bizonyos frekvenciá­n.

sem tudnak tőle, ez bizony nálam is előfordult már. Erre az esetre a csoportban valakinek az vált be, hogy ha épp a bal oldalon hallotta a zúgást, akkor ráfeküdt arra a fülére. Mindig is nagyon szerettem olvasni, de a terápia előtt ebben is zavart a fülzúgásom. Viszont sokat segített az, hogy szokásommá vált ceruzával aláhúzogat­ni egy-egy sort, és közben a ceruza sercegése elveszi a fülzúgás hangját. Ez szintén a tudatos jelenlét, a mindfulnes­s egyik technikája, amikor az ember arra figyel, amit épp csinál. Ezenkívül nekem a napi 2 meditáció is sokat segít, lágy zenére.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary