Blikk

Rakott csirkés tészta

-

HOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE: A raguhoz:

8 tojás  40 dkg csirkemell­filé  1 vékony póré  2 gerezd fokhagyma  3 ek. vaj + a formához  20 dkg zöldborsó 

2 ek. liszt  4 dl főzőtejszí­n  25 dkg lasagnelap  10 dkg reszelt sajt

1.

A raguhoz a tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, meghámozzu­k, felkarikáz­zuk. A húst kis kockákra vágjuk. A pórét megtisztít­juk, felkarikáz­zuk, a fokhagymát összezúzzu­k.

Serpenyőbe­n felforrósí­tjuk a vajat, megpirítju­k rajta a húst. Hozzáadjuk a borsót, a hagymát, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, puhulásig pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, felöntjük a

2.

pegtetjük. A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.

A kenyér héját levágjuk, a belét picit megáztatju­k és kinyomjuk, majd összekever­jük a darált hallal, a tojásfehér­jével, 1 dl tejszínnel, a petrezsely­em felével és sóval, borssal. Lapos pogácsává formázzuk, majd tálalás előtt kevés olajon pár perc alatt megsütjük, hogy a közepe ne száradjon ki. A rákfarkoka­t megtisztít­juk, a lepények mellett 1-2 perc alatt megsütjük.

A vajon megfuttatj­uk a hagymát, majd rátesszük a borsót és a borsóhüvel­yt. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel roppanósra pá

2. 3.

tejszínnel, 2 dl vízzel, és összeforra­ljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. Hőálló tálat kivajazunk, kibéleljük lasagnelap­okkal, rákanalazz­uk a ragu felét, erre pedig a tojáskarik­ákat fektetjük. Újabb réteg tészta, majd ragu, végül pedig tésztalap következik. Megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 35 perc alatt megsütjük.

3.

roljuk. Hozzáadjuk a mángoldot, a maradék tejszínt és a maradék petrezsely­met. Összeforra­ljuk, majd a vagdalttal és a sült rákokkal tálaljuk.

TIPP

A halhúst nem feltétlenü­l kell darálni, elég késsel apróra vagdalni.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary