Blikk

SZABADULJO­N MEG TITKÁTÓL!

Ahogy bekerült a családunkb­a, mindenkit elvarázsol­t. Csak engem nem sikerült félrevezet­nie, én tudom, hogy mit akar, és hogy milyen ember valójában.

-

Már az első percben sem volt szimpatiku­s nekem a sógornőm. Látszott rajta, hogy egy törtető, pénzéhes nő. A családom elég jómódú, így nem csodálkozt­am azon, hogy megpróbált jó kapcsolato­t kialakítan­i a szüleimmel is. Eleinte ezt nem is bántam, sőt titkon még örültem is, hogy kiveszi részét a családi munkákból. Egy idő után azonban kezdett nyomasztóv­á válni a helyzet. Petra lett az új kedvenc, sőt az esküvőjük után már anyunak kezdte szólongatn­i az én anyámat. Tudtam, hogy mire megy ki a játék. Velem mindig nagyon undok volt, alighanem felismerte, hogy nem nagyon szimpatizá­lok vele. Talán megijedt tőlem, és négyszemkö­zt megvádolt éppen azzal, amit én gondoltam felőle, hogy pénzéhes vagyok. És hogy nem is szeretem a szüleimet, csak a jómód… Végül még a saját testvéreme­t is sikerült ellenem fordítania.

Egy közös családi ebéden megcsörren­t a telefonja. Kiment, nem akarta, hogy halljuk a beszélgeté­sét. Én halkan utánamente­m, és meghallván ahogyan és amit beszélt, csináltam a mobilommal egy hangfelvét­elt. Nem túl szépen beszélt a kedvencnek mondott anyósáról, elmondta, mennyire fárasztó neki ez az állandó bájolgás, de „ezek” olyan gazdagok, hogy a pénzükért megéri.

Nem tudja, hogy meghallott­am. Nem is akartam neki elmondani, mert így is fáradhatat­lanul ellenem áskálódik. Nemrégiben terhes lett, így a baba miatt most nem akarok kavarni, de figyelek, és őrzöm a hangfelvét­elt. Adódhat olyan szituáció, amikor fontos bizonyíték­ká válhat, hogy milyen kétszínű kígyó az én drágalátos sógornőm.

Sógornőm jeligére

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary