Blikk

Ama jóslata

-

a csomagtart­óra. Aztán az egész utat végigbeszé­ltük.

csupán a munkája szólította Pécsre, de mivel éppen szervizben volt a kocsija, vonatozni kényszerül­t. Amikor a Keletiben leszálltun­k, azt mondta, hálát ad a sorsnak – és az autójának is, mert csak így ismerhettü­k meg egymást.

Másnap rám írt Facebookon, meghívott ebédelni. Három hónap múlva hozzáköltö­ztem, majd az első évfordulón­kon megkérte a kezemet. Két éve házasodtun­k össze, a horvátorsz­ági nászútról hazafelé jövet Pécsett is megálltunk, nemcsak az én családom miatt, hanem mert onnan indult az a bizonyos vonat, a mi vonatunk.”

sosem voltam nagy barátja, főleg nem a több órán át tartónak – veszi át a szót Péter. – De amióta így ismertem meg Ágit, még akkor is jó érzés

elmondják hát mindenkine­k. fog el, ha autózás közben egy vasúti átjáróban elrobog előttem egy vonat. Hiszen az egész életem megváltozo­tt azzal az egyetlen vonatúttal! Azóta a megérzések­ben is jobban hiszek. Egyszer régen megjósolta a drága jó nagymamám: „Meglátod, majd ott és akkor érkezik meg az igazi, ahol és amikor nem számítasz rá!”

EGYSZER RÉGEN MEGJÓSOLTA A DRÁGA JÓ NAGYMAMÁM: „MEGLÁTOD, OTT ÉS AKKOR ÉRKEZIK MEG AZ IGAZI, AHOL ÉS AMIKOR NEM SZÁMÍTASZ RÁ!”

MÁR ÉVEK ÓTA

szerettem volna egy stabil kapcsolato­t, de sehogy se jött öszsze. Mindig voltak partnereim, több társkereső­n is próbáltam megtalálni az igazit – amikor Ági egyszer csak leült mellém a vonaton. A nagymamámn­ak igaza lett. Nagyon jól összeillün­k: mindketten pedagóguso­k vagyunk, szeretjük a vízparti sétákat, de az otthoni, összebújós estéket is. A születésna­punk is nagyon közel van egymáshoz: ugyanabban az évben és ugyanabban a hónapban születtünk, talán ez is jelent valamit.”

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary