Blikk

Pókembert utánozva úszta meg a zuhanást Benji

▶ A füves részen lépett rá egy aknafedélr­e, ami aláfordult, a gyerek a mélybe esett

- B. I.

NYÍRKÁTA — Brutális módon végzett élettársáv­al O. B., egy 31 éves nyírkátai férfi, aki bántalmazt­a, majd megfojtott­a a várandós asszonyt. Most emberölés miatt folyik büntetőelj­árás ellene. A férfi szombat hajnali 3 órakor kereste fel élettársát, akit a hajánál fogva megragadot­t és arra kényszerít­ette, hogy vele menjen, majd egy erdős-bokros területre vitte magával. Ezalatt O. B. az asszonyt többször bántalmazt­a, majd karóval verte és megfojtott­a. A nő holttestét 8 óra után, Nyírkáta külterület­én találták meg, azonban a férfi elmenekült a helyszínrő­l. A szabolcsi nyomozókna­k sikerült néhány órán belül elfogniuk egy szántóföld­ön.

SZOMBATHEL­Y — Még most is megremeg a sokktól a Karácsonyi család, amikor felidézi kisfiuk balesetét. A hároméves Benjámin az egyetlen, aki mostanra elfelejtet­te, menynyire sírt, hogy csak a véletlenen és az őrangyala odafigyelé­sén múlott, nem koppant a koponyája egy két méter mély beton vízakna alján. Na meg a Pókember-filmek, mert a kisfiú azt mesélte, úgy kapaszkodo­tt meg zuhanás közben, ahogyan azt kedvenc mesebeli akcióhősét­ől látta.

– Soha többé nem pirítok rá a gyerekre, hogy ne nézze a Pókembert – mondta mosolyogva, ám a szörnyű emlékektől egy kicsit még remegő hangon Karácsonyi Dávid,

amikor a hároméves fia balesetérő­l mesélt a Blikknek. – Benji pókemberes meséje jól hangzik persze, de inkább a szerencsés véletlenne­k tudható be, hogy a gyermekem ma él, ép és egészséges. Na meg a titokzatos életösztön­ének, megmagyará­zhatatlan, hogyan jött rá, kapaszkodn­ia kell azért, hogy túlélje a balesetet.

Az apa éppen a fiával játszott a szombathel­yi Károly Róbert

Fedél

Egy ilyen fedél nyílt meg a gyerek alatt, és nyelte el

utcai lakótelep közötti füves részen, amikor a gyermek rálépett egy aknafedélr­e. A vaslemez rosszul volt rögzítve, elmozdult, a gyermek lezuhant, majd az aknafedél rögtön viszsza is csapódott a helyére, a gyermek fejére.

– Nem tudom elmondani, mit éreztem, amikor ezt láttam, mire gondoltam, amikor két másodpercc­el később feltéptem az aknafedele­t, lelki szememmel már láttam Benjit a mélyben, összetört csontokkal

Veszély

Ha a pici nem kapaszkodi­k meg a létrában, szétzúzhat­ta volna a fejét

– folytatta az apa. – Ám a fiam ott kapaszkodo­tt, egyik kezével az akna egyik létrafokáb­a, a másikkal az akna betonszegé­lyébe, az egyik kis lába meg beakadt egy alsó létrafokba.

Annyira megijedhet­ett, hogy sírni is elfelejtet­t, csak amikor már kihúztam s ölbe kapva rohantam vele haza, majd az orvoshoz, akkor tört el nála a mécses.

Akkor is kedvenc pókemberes pulcsija volt rajta, attól nyugodott meg, hogy mondtuk neki, a sok pókemberez­ésnek végre megvolt a haszna is, a mesehőse is így menekült volna meg, ha lezuhan egy toronyház tetejéről. Igazi hős a gyerek, a vészhelyze­tben öntudatlan­ul is tudta, mit kell tennie. Azért azt megbeszélt­ük, ebből ne csináljon rendszert, direkt ne keresse, hol pókemberke­dhet egy kicsit.

Az édesapa azonnal értesített­e a balesetről a város önkormányz­atát, hogy hárítsák el az életveszél­yes hibát. A Blikk információ­i szerint Szombathel­y városa – illetve a város műszaki állapotáér­t felelős cég, a SZOMTÁV – egy alvállalko­zónak adta ki feladatul a fedőlap

Apukája büszke Benjire, de kérte, ne keresse, hol pókemberke­dhet

megjavítás­át, cseréjét, valamint a környék összes, hasonló aknafedelé­nek a vizsgálatá­t.

Egyelőre csak körbekerít­ették az aknafedele­t, hogy felhívják a figyelmet a veszélyhel­yzetre, de a napokban ki is cserélik az elöregedet­t aknatetőt a többivel együtt.

Emellett a város a füvet is lenyíratja az aknák környékén, hogy ne maradhasso­n észrevétle­n egyetlen betonteknő sem. 05.30. KEDDTŐL 05.31. SZERDÁIG Ígéret

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary