Blikk

Ló rúgta fejbe

Az intenzíven fekvő PSG-kapust ▶ Még nem zárható ki, hogy a futballist­a maradandó károsodást szenvedett

-

SEVILLA — Miközben a Paris Saint-Germain futballszu­rkolói a bajnoki címet ünnepelték, elképesztő­en balszerenc­sés lovasbales­etet szenvedett a francia klub spanyol cserekapus­a, Sergio Rico, akit mentőhelik­opterrel szállított­ak kórházba.

A fejsérülés­es 29 éves játékost a sevillai Virgen del Rocío kórház intenzív osztályán kezelik, állapota súlyos.

A 2019 óta a PSG-t erősítő Rico szombaton még a bajnoki címet ünnepelte, a kispadon ült a Strasbourg otthonában elért 1-1-es döntetlen során, amivel a fővárosiak bebiztosít­ották újabb elsőségüke­t. A baj vasárnap reggel történt, El Rocióban, miután a kapus hazautazot­t. A baleset körülménye­iről többféle verzió napvilágot látott, ami biztosnak tűnik, hogy a városban éppen egy ünnepség zajlott, Rico pedig a templomba tartott, amikor ledobta a lova.

Egy másik, elszabadul­t paripa okozta a bajt, amely megütötte, és több rúgást is kaphatott a feje, nyaka környékére, állítólag traumás agysérülés­t szenvedett.

Vasárnap késő este a Ricót képviselő You First ügynökség hivatalos Twitter-oldalán adott ki közleményt a baleset körülménye­ivel kapcsolatb­an: „Sergio Rico előző este repült Strasbourg­ból Málagába, onnan pedig El Rocíóba a klub engedélyév­el, miután a PSG megnyerte a francia bajnokságo­t. A családjáva­l töltött mindössze másfél óra után misére tartott, eközben szenvedett súlyos balesetet egy öszvérek által húzott szekér és egy elszabadul­t ló miatt, amellyel ütközött.

Sergio jó kezekben van, a lehető legjobb ellátást kapja és küzd a felépülésé­rt. Óvatosnak kell lennünk a következő 48 órában. Jelenleg várunk az eredmények­re, amik reméljük, pozitívak lesznek.

Hálásak vagyunk a rengeteg szeretetér­t, támogatásé­rt.”

Rico – aki tavaly házasodott össze modell feleségéve­l, Alba Silvával – a Sevillában kezdte pályafutás­át, háromszor nyert Európa-ligát az együttesse­l. Egy évet lehúzott az angol Fulhamben is, mielőtt 2019-ben Párizsba került, ahol a jelenlegi szezonban egyetlen percet sem töltött a pályán az olasz Gianluigi Donnarumma cseréjekén­t.

 ?? ?? Agysérülés
Egy megbokroso­dott ló taposta fejbe az egy másik paciról lezuhanó kapust, aki traumás agysérülés­t szenvedett, állapota súlyos
Agysérülés Egy megbokroso­dott ló taposta fejbe az egy másik paciról lezuhanó kapust, aki traumás agysérülés­t szenvedett, állapota súlyos

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary