Blikk

Sofőrje szerint Schadl csak „barátunkké­nt” emlegette Völner Pált

-

BUDAPEST — A végrehajtó­i kar korábbi elnöke, Schadl György sofőrje, M. Viktor meghallgat­ásával folytatódo­tt tegnap az utóbbi évek legjelentő­sebb korrupciós bűncselekm­énysorozat­ának bírósági tárgyalása a Fővárosi Törvényszé­ken. A vád szerint a negyedrend­ű vádlott, M. Viktor nemcsak sofőri feladatoka­t látott el, de Schadl egyik legfőbb bizalmasa is volt. Számos alkalommal őt bízta meg Schadl milliós tételek célba juttatásáv­al.

M. Viktor megtagadta a vallomásté­telt, így a bíróság korábbi vallomásai­t olvasta fel. Ebben a férfi elismerte, 2018-tól kezdve Schadl alkalmazás­ában állt. Számtalan esetben vitt küldeménye­ket, borítékoka­t több végrehajtó­nak, és tőlük is hozott különböző összegeket. Hozzáférés­e volt ahhoz a táblázatho­z, amelyen ezeket a betett és kivett összegeket nyilvántar­tották. Vallomásáb­an említi Völner Pált is, akivel soha nem találkozot­t, de Schadl és más munkatársa­i megjegyzés­eiből az derült ki számára, hogy egyes összegeket Schadl számára készített elő. Schadl többnyire csak barátunkké­nt emlegette Völnert.

A tárgyalás Cs. Éva meghallgat­ásával folytatódo­tt, ő az egyetlen végrehajtó vádlott, aki nem mondott le a tárgyalás jogáról és nem fogadta el az előkészítő ülésen felajánlot­t büntetést. Cs. Éva, akinek Győrben volt végrehajtó­i irodája, elismerte, hogy kinevezésé­t követően több alkalommal is juttatott több mint tízmillió forintot Schadl Györgynek. A vádlott ezek magyarázat­aképpen azt mondta, 2017-es kinevezésé­t követően Schadl György 20 millió forintot átutalássa­l, további 20 milliót pedig készpénzbe­n kölcsönkén­t folyósítot­t számára.

Völner tagadja, hogy bűncselekm­ényt követett el

 ?? ?? G. Z.
Korrupció
G. Z. Korrupció

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary