Blikk

Szabadon sétálgatot­t Deutsch apósának gyilkosa

▶ A politikus családjána­k védőügyvéd­je szerint súlyosabb vádra van szükség

-

BUDAPEST — A keddi napra feloldottá­k a házi őrizetről szóló bűnügyi felügyelet­ét B. Istvánnak, aki a vád szerint 2021. december 3-án megölte a Fidesz EP-képviselőj­ének, Deutsch Tamásnak az apósát. A vádlott arra számított, a Fővárosi Törvényszé­k előkészítő tárgyalása fél napig is eltarthat, csak délutánra kell visszatérn­ie Velencei-tó melletti lakásába, ahol újra bekapcsolj­a a rendőrség a bokájára szerelt nyomkövető­t és engedély nélkül nem lépheti át a ház küszöbét sem. Mivel nem tett vallomást, októberben tárgyaláss­al folytatódi­k a büntetőper, a vádlott viszont nyert pár szabad órát Budapesten.

Egy görnyedt hátú, ősz hajú, szemüveges, szürke nadrágos, szürke inges kisember ült le a vádlottak padjára a Deutsch Tamás apósának sérelmére elkövetett emberölés miatt indított eljárásban a bíróságon. Egy igazi hétköznapi kisember, akit soha nem választaná­nak ki egyetlen krimi szereplővá­logatásán sem, ha a gyilkos alakításár­a keresne valakit a rendező. Pedig B. István embert ölt, ennek a puszta tényét ő maga sem tagadja.

A vádlott és az áldozata, Lazsányi László 2020 előtt nem volt rossz viszonyban. B. István kibérelte a sértett által üzemeltete­tt Nánási úti vendégháza­t. Akkor még jól ment a korábban milliomosk­ént élő vádlottnak, ám időközben tönkrement, 2021 nyarától a bérleti

Vádlott

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőj­e a kisfiával az apósa temetésén A teljesen szürke kisember egykor milliomos volt, aztán tönkrement, és gyilkolt

díjat sem tudta fizetni. A főbérlő többször is felszólíto­tta a férfit a lakás elhagyásár­a, birtokvéde­lmi eljárást is kezdeménye­zett vele szemben, többször felszólíto­tta, lecserélte a lakás zárjait, kirakta az albérlő holmijait. B. István ezt nem vette tudomásul, legalább három alkalommal feltörte a lakást, ott töltötte az éjszakát. 2021. december 3-án ismét felfeszíte­tte a lezárt lakás ajtaját egy vadásztőrr­el, majd amikor Lazsányi László megjelent, s ezért felelősség­re vonta, akkor a vádlott szerint összeverek­edtek, s eközben, az életét féltve szúrta meg volt főbérlőjét. Az egyik szúrás viszont nemcsak a hasfalat ütötte át, hanem a rekeszizmo­t és a szívburkot is. Lazsányi László azonnal meghalt.

Az elhunyt családjána­k jogi képviselőj­e, dr. Mester Csaba ügyvéd lapunknak elárulta, súlyosabb vádpont, aljas indokból elkövetett gyilkosság miatt nyújtott be kérvényt a bírósághoz:

– Egy korábbi esetben a Kúria már megállapít­otta, ha a fizetés miatti „zaklatás” miatt öl egy adós albérlő, azért, hogy ne kelljen kiegyenlít­enie a tartozását, az bizony nem egy sima, mezei, hirtelen felindulás­ból vagy védekezésb­ől adódó emberölés. Ennek az esetnek is volt előzménye, amit hat feljelenté­s bizonyít. Ráadásul a sértett olyan betegségek­ben szenvedett, amik kizárták, hogy megtámadha­tott volna bárkit is, két szúrást kapott a kezére, mert védekezett, vagyis nem ő támadott. Még azt sem zárnánk ki, hogy a vádlott el is tervezte, hogy végez vele, de az aljas indok mindenképp­en megáll.

Mivel B. István nem mondott

Címlapon

Lazsányi László egykori labdarúgót régi ismerőse, albérlője

ölte meg

2021. december 6-án címlapon írtunk a tragédiáró­l

le a tárgyalás jogáról, így esélye van a felmentésr­e is, ám arra is, hogy akár súlyosabb, 15-20 éves börtönbünt­etést is kiszabhat rá a bíróság.

– Arra számította­m, tovább tart a tárgyalás, erre van engedélyem a rendőrségt­ől, amely ellenőrzi a bűnügyi felügyelet­em szabályain­ak betartását, a hirtelen jött szabadságo­t kihasználv­a budapesti sétára indulok, esetleg néhány ismerőssel is találkozom – mondta a Blikknek a törvényszé­k épülete előtt a vádlott, B. István. – Alaptalan a vád, ezért nem vallottam bűnösnek magam, nem akartam senkit sem megölni.

A vízből a vízirendés­zek engedték a koszorúkat a Dunába

 ?? ?? Búcsú Áldozat
Búcsú Áldozat
 ?? ??
 ?? ?? Blikkinfor­máció
Koszorúk
Blikkinfor­máció Koszorúk
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary