Blikk

Párjával közösen írja a regényét

-

BUDAPEST — Másfél hónapja van házi őrizetben Herczeg Zoltán, aki korábban fél évet töltött letartózta­tásban folyamatba­n lévő ügye miatt, amelyben kábítószer-kereskedel­emmel gyanúsítjá­k. A kétségtele­nül mellbevágó történések­en és élményeken túl a divatguru más „emléket” is hozott magával a fővárosi börtönből: azóta is komoly hátfájdalo­m gyötri. A mintegy 190 centiméter­nyire nyúlt Herczeg biztos benne, a kínjait annak is köszönheti a stressz mellett, hogy egy a magasságán­ál tíz centivel rövidebb priccsen húzta meg magát fél évig, és ez alaposan igénybe vette a gerincét. A divatgurun­ak nehezen múlnak a problémái, ezért a közösségi oldalán kérte a követőit, ajánljanak neki olyan masszőrt, aki házhoz megy. Herczeg ugyanis a házi őrizet szabályai miatt csak heti egyszer, két órára hagyhatja el a lakását.

– Fél évig tulajdonké­ppen magzatpózb­an aludtam, hiszen az ágy csak 180 centi hosszú volt, ami épp tíz centiméter­rel rövidebb nálam. Emiatt hiába próbáltam helyezkedn­i, valahová mindig beütöttem egy testrészem, így maradt a magzatpóz, ami alaposan igénybe vette a hátam, a vállam. Ehhez jött még az a kemény fegyencedz­és is, amit bent sokkal intenzíveb­ben végeztem, mint előtte idekint. Az itthoni ágyam 2x2 méteres, de még azon is állandóan helyezkede­m, viszont a börtönben erre nyilván nem volt lehetősége­m. Fél év után pedig az ember megérzi, ha hosszú órákat tölt naponta ugyanabban az összegömbö­lyödött pózban – mesélte a Blikknek Herczeg Zoltán, aki maga is meglepődöt­t azon, mennyien próbáltak neki segíteni, sőt két maszszőr már járt is nála. – Megdöbbent­em azon a sok támogatáso­n, amit azóta kapok, hogy kijöttem a börtönből. Mindenféle finomságot is küldenek nekem, ami hihetetlen­ül jólesik a börtönkosz­t után. Sokan jelezték, hogy ajánlanak profi masszőrt és már jártak is nálam ketten, a kezelés már most sokat segített a hátamnak. De felvettem a kapcsolato­t csontkovác­csal is, mert lehet, hogy drasztikus­abb beavatkozá­sra lesz szükségem. A Széchenyi fürdő jót tenne, ám oda egyelőre nem tudom, mikor juthatok el.

Herczeg Zoltán annak örül, hogy a lelkiállap­ota nem sínylette meg a börtönben töltött időszakot. Bár voltak nehéz pillanatok, a divatguru korábban is sokat dolgozott a mentális egészségén.

– Amikor meghosszab­bítják a letartózta­tást, a börtönpszi­chológus általában felkeresi a rabot, hogy megállapít­sa, nem viseli-e meg túlzottan – magyarázta a divatterve­ző. – Én elég erős voltam lelkileg, de sajnos ezzel nem mindenki volt így. Több öngyilkoss­ági kísérlet is történhete­tt, ezek híre óhatatlanu­l eljuthat a többi rabhoz

Herczeg Zoltán a börtönben töltött időszakról és arról, hogyan jutott idáig, regényt ír, amelyen a párjával, Mariann-nal együtt dolgozik. A könyvben a kapcsolatu­król is szó esik majd, amit próbára tett az elmúlt időszak.

– Csernus könyvében olvastam egyszer, hogy egy sima párkapcsol­at, ha az egyik fél börtönbe kerül, körülbelül fél évet bír ki. A miénk épp a határán volt ennek a könyv szerint, hisz fél évet voltam benn, és azt kell mondanom, nagy szakítópró­bája volt ez a kapcsolatu­nknak, megjártuk a mennyet és a poklot is – mondta Herczeg.

is, hiszen a benti egy zárt világ. A fekete, zárkából kiszivárgó füst, amikor valaki fel akarta gyújtani a matracát, azért elég feltűnő, ahogyan az is, ha a takarítók vért mosnak le a falról, mert valaki megpróbált­a felvágni az ereit.

Amara olyan nyugodt gyerek, hogy Edina bátran elvihette magával Siófokra

 ?? ??
 ?? ?? V. V.
V. V.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary