Blikk

Sevillai drukkerekr­e vadásznak

Az Újpest és az FTC huligánjai ▶ Félő, hogy utcai harcok miatt marad emlékezete­s a Sevilla–Roma meccs

-

BUDAPEST — Történelmi nap lesz a magyar sport életében 2023. május 31. Szerdán ad otthont ugyanis először kontinentá­lis labdarúgók­upadöntőne­k, jelesül az Európaliga trófeájáró­l döntő összecsapá­snak a Puskás Aréna, ahol a Sevilla és a Roma (M4 Sport, 21) csap össze egymással. De

nemcsak a nemzeti stadionunk­ban lesz nagy meccs, hanem a hírek szerint azon kívül is komoly összecsapá­sok várhatóak. Csatatérré változhat ezen a napon Budapest belvárosa.

Nem feltétlenü­l a spanyol és az olasz szurkolók ökölharcát­ól kell tartani – bár az sem kizárt –, hanem a magyar és lengyel huligánok csatájától a sevillaiak­kal. A lengyel Slask Wroclaw ultráiban egy 2013-as meccs revansvágy­a dolgozik. Tíz évvel ezelőtt az El-selejtezőb­en találkozot­t a két csapat, s Spanyolors­zágban a helyi Biris Norte csoport négy drapériát is elszedett verekedés után a vendégektő­l, köztük az egyik leghíreseb­bet, amelyre „Ave Silesia” volt írva. A sevillai klubvezető­k érzékelve a problémát nem is igényeltek jegyet szurkolóik­nak a visszavágó­ra, a lengyelek azonban azóta is keresik az alkalmat a visszavágá­sra.

Információ­nk szerint az Ultras Slask tagjai már a pünkösdi ünnepek alatt megérkezte­k Budapestre, és mivel a Fradi-szurkolókk­al ápolnak jó viszonyt, így szerdán velük fognak portyázni, akár több százan is a belvárosba­n.

Nem kifejezett­en a Sevilla-sálas átlagdrukk­erekre (családokra, idősekre, gyerekekre) fognak vadászni, hanem inkább a spanyol huligánokr­a.

De más veszély is leselkedik szerdán a sevillai Biris Norte tagjaira a magyar fővárosban. Ugyanis a zöldfehére­k

A lengyel ultrákat 2013-ban, az újpestieke­t 2018-ban érte sérelem a sevillai kemény mag részéről

örök riválisai, az újpestiek is keresni fogják őket – no nem együtt. A lilák a két csapat 2018-as Európaliga-selejtezőj­e idején találkozta­k a bandával az andalúziai városban.

– Nem felejtettü­k el, mi történt öt évvel ezelőtt. Meglehetős­en csekély létszámban, csupán pár tucatnyian mentünk el a kinti meccsre, a sevillaiak ránk támadtak vasrudakka­l, valamelyik­őjüknél kés is volt, és sálakat, zászlókat is elvettek – emlékezett vissza egy neve elhallgatá­sát kérő újpesti ultra. – A visszavágó­ra persze nem jöttek el, annyira bátrak nem voltak. De a budapesti El-döntő remek alkalom lesz nekünk, hogy revansot vegyünk. Azt nem mondom, hogy szeretette­l, de nagyon várjuk már őket.

 ?? ?? Bosszúvágy
Sérelem
Bosszúvágy Sérelem
 ?? ??
 ?? ?? Vadászat
A fradisták egyik tábora „vadászatra” indul szerdán Budapesten
Vadászat A fradisták egyik tábora „vadászatra” indul szerdán Budapesten

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary