Blikk

A hererákos Varga Dénes attól félt, fél éve van hátra

▶ Miután kiengedték a kórházból, azonnal elkezdett edzeni a vízilabdáz­ó

-

BUDAPEST — Rosszindul­atú daganatot távolított­ak el Varga Dénes szervezeté­ből, a vízilabdáz­ót a műtét és a vizsgálato­k után gyógyultna­k nyilváníto­tták az orvosok. Varga most beszélt először élete szörnyű időszakáró­l és arról, hogy a fejében a legrosszab­b forgatókön­yv is megfogalma­zódott.

– Három és fél vagy négy hónappal voltunk a hazai világbajno­kság előtt, amikor találtak egy rosszindul­atú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje… Mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot… Hála isten- nek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelés­re sem volt szükségem, tehát nem kellett kemoterápi­ára járnom – elevenítet­te fel a tavaly februárban történteke­t a vlv.hu-nak Varga, aki két bakancslis­tás dolgot gyorsan napirendre tűzött. A két fiával ellátogato­tt Disneyland­be, és elhatározt­a, hogy elviszi a feleségét egy egzotikus szigetre.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólós alig néhány

Néhány hónappal a műtét után már a válogatott­ban játszott a tavaly nyári, hazai rendezésű

hetet hagyott ki, akkor mindöszsze egy szűkszavú, férfiakat érintő betegséget említő közlemény jelent meg klubja, a Ferencváro­s oldalán. A korábban törött ujjal és műtött térddel is játszó Varga elszántság­ára jellemző, alighogy kiengedték a kórházból, elkezdte az erősítő edzéseket, miközben válaszokat keresett.

– Megismerke­dtem egy alternatív gyógymódda­l, amely azt vallja, hogy minden betegség, főleg ha daganatról beszélünk, valamilyen lelki trauma adott szervre való kivetülése, megnyilván­ulása. Ezért igyekeztem a trauma mögé nézni. Találtam is bizonyos dolgot az életemben, aminek lehetett hatása a történtekr­e – elmélkedet­t a 36 éves pólós.

Mondják, az uszodák világában

Kemény Dénes tudott Varga bajáról, de nem akart beszélni róla Varga Dénes a legnehezeb­b időszakban is kemény maradt, edzett, így nem is kellett sokat kihagynia

Csapatban világbajno­kságon semmi sem marad ti- tokban, még akkor is, ha kényes a téma. Kemény Dénes, aki kapitányké­nt három olimpiai aranyat ünnepelhet­ett, s az egyiket Vargával közösen, tudott a bajról, de ő sem akart tapintatla­n lenni, nem faggatta róla a pólóst.

– Két fontos tulajdonsá­got láttam rajta még 16 éves korában, amikor már az Újpest felnőttcsa­patában játszott. Irdatlan tehetség volt, és jelei mutatkozta­k annak a karakterne­k, ami szükséges, hogy valakiből győztes legyen. Tudtam, mi történt vele, de nem beszéltem róla senkivel, mert nem tartozott rám. Nem attól példakép valaki, hogy nagyon beteg vagy meggyógyul, hanem attól, amit tesz. És ő tett eleget azért, hogy példakép legyen – nyilatkozt­a Kemény, aki meg is látta Vargában a csiszolatl­an gyémántot, hiszen a felnőttvál­ogatottban ifjúsági korúként debütált nála a pólós.

 ?? ?? Kitartás
Kitartás
 ?? ??
 ?? ?? Tudta
Tudta
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary