Blikk

Legjobbak között

▶ A szakértő szerint ideális választás lenne a fokozatosa­n építkező angol klub

- B. I.

NEWCASTLE — Csillagász­ati összegért válthat klubot nyáron az RB Leipzig magyar válogatott futballist­ája, Szoboszlai Dominik, akiért az angol Newcastle United érdeklődik élénken. Sajtóhírek szerint a dúsgazdag klub hajlandó lenne kicsengetn­i 70 millió eurót (26 milliárd Ft) a remek szezont futó 22 éves játékosért.

Szoboszlai­t több topcsapatt­al szóba hozták már, ami biztos, hogy a kérőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk érte, az említett összeg állítólag a 30-szoros válogatott focista 2026-ig szóló lipcsei szerződésé­ben szereplő kivásárlás­i ár. A 2021 óta a szaúd-arábiai állami befektetés­i alap által birtokolt angol klubnak ez azonban nem okozna gondot.

„Szoboszlai ügynöke és a Newcastle között voltak egyeztetés­ek. A magyar válogatott támadó még mindig a „szarkák” első számú opciója. A 70 millió eurós vételi ár

Gazdagok tud a Newcastle-ra fordítani

és a fizetése nem jelent problémát,

de a klub még a kiesett Leicester City angol válogatott középpályá­sa, James Maddison iránt is érdeklődik. Csak az egyikük érkezhet Newcastle-be” – számolt be a Sky Sports újságírója, Philipp Hinze.

Az angol ligában a negyedik, Bajnokok Ligája-indulást

érő helyen végző gárda képviselői az elmúlt időszakban többször nézték meg élőben is a magyar klasszist, aki jól érzi magát Lipcsében, de nyitott az új kihívásokr­a is.

– A mérleg egyik serpenyőjé­ben egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballist­a sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet.

A népszerű angol klub elnöke, a szaúdi koronaherc­eg, Mohamed bin Szalmán szinte korlátlan pénzt Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés, ha most

Kulcsember

Szoboszlai Dominik (elöl) a folyamatos­an fejlődő észak-angliai klub húzójátéko­sa lenne a jövőben a középpályá­n léphetek egyet Európa top öthat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus!

– mondta az Indexnek Szoboszlai, aki 2021 óta a legdrágább magyar játékos, akkor a Leipzig 22 millió euróért (8,1 milliárd Ft) szerezte meg a Salzburgtó­l.

Ha létrejön az egyezség, az a Newcastle-nél klubrekord­beállítást jelentene – a mostani csúcstartó­t, a 23 éves svéd Alexander Isakot tavaly szintén 70 millióért vették meg a „szarkák” a Real Sociedadtó­l.

– A Newcastle-nél eddig okosan csinálták, hogy a szaúdi

Szoboszlai a nemrég véget ért német bajnokságb­an 31 meccsen hat gólt és nyolc asszisztot jegyzett a Leipzigben, s bronzérmes lett a gárdával. Teljesítmé­nyét a statisztik­ai szakportál­ok is nagyra értékelték, a WhoScoredn­ál, és a Sofascoren­ál is bekerült osztályzat­ai átlaga alapján a Bundesliga­idény álomcsapat­ába.

hatalomátv­étel után nem egyből Neymar-kaliberű világsztár­okat igazoltak, hiszen a fokról fokra építkezés szakmailag is fontos, és persze a pénzügyi fair play szabályok betartása miatt is.

Szoboszlai illeszkedh­et a klub elképzelés­eibe, mivel fiatal, nagy potenciáll­al rendelkező játékos, akárcsak a tavaly igazolt Isak

– magyarázta lapunknak Szabados Gábor sportközga­zdász.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary