Blikk

Strandolha­tunk

TUDTA?

-

is készítsünk be, és kutyajáték – vízbe való – is jól jöhet, hogy lefoglalju­k kedvencünk­et.

Budapest és környéke

A Fundy tónak Gyálon van egy kutyás része, a többi területen jet ski is bérelhető, ez a tó kifejezett­en a vízisporto­k szerelmese­it várja. Sokak által ismert és kedvelt a délegyházi Tavirózsa Kemping és kutyás strand. Aki a Dunát szereti, Dunakeszin keresse a kutyás strandot a Horányi rév közelében. Igaz, itt nincs belépő, de illemhely vagy büfé sem. Velencén a Drótszamár kemping is fogadja a négylábú kedvencein­ket. A Rómaipart nem véletlenül örvend hatalmas népszerűsé­gnek a kutyatulaj­donosok körében: szinte az egész partszakas­zon beengedhet­jük a kedvencünk­et a vízbe, nem kell félni attól, hogy a víz túl mély, vagy hogy a hirtelen sodrások miatt esetleg nem tud majd kievickéln­i. A Pesterzséb­et Felső HÉV megállótól néhány percre, a Gubacsi híd lábától dél felé haladva a soroksári és a csepeli oldalon is végig találhatók olyan szakaszok, ahol kutyával is lehet fürdeni. A Hajógyári-szigetnek is vannak olyan részei, ahol fürödhetne­k kedvencein­k.

Kutyastran­dok a Balaton körül

A legrégebbi hely Fonyódon a kutyás strand, a legújabb pedig a keszthelyi kutyás strand. Balatonföl­dváron is található nágylábúak­kal látogathat­ó strand, és a Tihanyi-félsziget délkeleti sarkánál is beengedik egy helyen a kutyákat fürdeni.

Persze a Balatonon kívül is találhatun­k jócskán olyan helyeket, ahol fürödhetne­k a kedvencein­k is, a teljesség igénye nélkül Zalaegersz­egen, Pécsett, Kőszegen vagy Zalalövőn.

 ?? ?? J. Zs.
J. Zs.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary