Blikk

Négy éve érintetlen

A csodanő holtteste ▶ A közösség szeretné szentté avatni Wilhelminá­t, azt hiszik, gyógyító ereje van

-

Wilhelmina nővért négy esztendeje temették el, de a holtteste nem indult

oszlásnak

GOWER — A csodájára járnak az emberek a modern kori szentnek tartott Wilhelmina Lancaster nővérnek. Az amerikai nő négy éve hunyt el, és a napokban exhumálták, amikor is kiderült, hogy a holtteste nem indult oszlásnak. A hívők csodának tartják ezt, és rengetegen zarándokol­nak el hozzá. Több mint húszezren mentek már el a Missouri államban lévő templomba, hogy saját szemükkel láthassák a csodát.

– Wilhelmina egy köztisztel­etnek örvendő hölgy volt, aki 2019-ben hunyt el 95 éves korában. Az egyházközö­sség aktív tagja volt, nagyon sokan szerették őt. A napokban egy sírhelyvit­a miatt kellett exhumálni a holttestét, amikor mindenki megdöbbent.

Ugyanis négy esztendő alatt egyáltalán nem indult oszlásnak a teteme. Olyan, mintha bebalzsamo­zták volna, de valójában nem ez történt

– mondta egy helyi lakos a Daily Mail riportjába­n. – Mindenki arra gondolt, hogy ez isteni csoda, amely nem lehet véletlen. A nővér Istennek tetsző életet élt, ezért minden bizonynyal az Úr csodát tett vele.

A hívők azóta valósággal

Naponta több ezer ember látogat el megnézni

a csodát

Sokan azt hiszik, gyógyereje

van a tetemnek megrohamoz­ták Gowert, mindenki szeretné látni a kuriózumot. A turizmus fellendült, alig győzik a helyiek ellátni a vendégeket.

– Mindenki látni akarja, megérinten­é Wilhelmina nővér testét. Azt gondolják róla, hogy gyógyító ereje van, és szeretnék szentté avatni.

Eddig hetente maximum 20 ember tért be a templomunk­ba a vasárnapi misén kívül, most pedig naponta 10 ezren jönnek. Csoda történt, mindenki így vélekedik erről – mondta egy helyi lakos, Mary Stratford.

Az elhunyt holttestét virágokkal rakták körbe és egy figyelmezt­ető feliratot is elhelyezte­k.

 ?? ?? Érintetlen
Csoda
Gyógyerő
Érintetlen Csoda Gyógyerő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary