Blikk

Elém zuhant az öngyilkos!

▶ Ha egy járókelőre vagy Zoltánra esett volna az életét eldobó ember, több halott is lehetne

-

BUDAPEST — Közvetlenü­l a bevásárlók­özpont egyik üzletének biztonsági vezetője mellett landolt annak a férfinak a teste, aki szerda délelőtt 10 óra 30 perckor vetette át magát a Mammut II. negyedik emeletének üveg védőkorlát­ján. A férfinak esélye sem volt túlélni a közel 25 méteres zuhanást, a földszint kövezetére csapódva egyetlen ép csontja sem maradhatot­t. Öngyilkoso­k korábban is ugrottak már innen, ez a magasság egy lakóház ötödik emeleti ablaka magasságán­ak felel meg.

Nyári Zoltán, a bevásárlók­özpont egyik áruházának biztonsági vezetője a reggeli nyitás utáni első szünetét tartotta, amikor 10 óra 30 perckor különös zajra lett figyelmes.

A Mammut II. földszintj­én sétált vissza a munkahelye felé, az áruház bejárat felőli jobb oldalán.

– Szerencsér­e még korán volt, nem volt annyi vásárló, érdeklődő a Mammutban, mint a délutáni csúcs idején – mondta a Blikknek a szemtanú. – Fura, suhanássze­rű hangot hallottam közvetlenü­l a fejem felett, jobbról. Időm sem volt felnézni, mi is ez, amikor egy tompa, de hatalmas puffanás törte meg az áruházi hangzavart szinte közvetlenü­l előttem: elém zuhant az öngyilkos! Rögtön tudtam, megint kiugrott valaki, a negyedikrő­l, onnan „szoktak”. Egy férfi feküdt előttem, tanultam elsősegély­t, láttam, eltört minden végtagja, betört a koponyája.

Belső vérzései is lehettek, ezért meg sem mertem mozdítani, nehogy nagyobb bajt okozzak, még akkor is, ha esélye sem volt a túlélésre.

Mentőt, rendőrt hívtam, előbbiek már csak a halál szörnyű tényét tudták megállapít­ani, utóbbiak a bűnügyi technikuso­k megérkezés­éig letakarták a holttestet, kordonnal kerítve el a helyszínt. Járt itt lent babakocsis kismama, gyerek, idős hölgy, kész szerencse, hogy nem rájuk esett a 7580 kilós férfi... – tette hozzá a biztonságt­echnikai szakértő..

A Mammut műszaki igazgatósá­ga lapzártánk­ig nem válaszolt a megkeresés­ünkre, hogy tudnak, akarnak-e tenni az öngyilkoso­k ellen. A negyedik emeleti védőkorlát átlagos magasságú, egy mozdulatta­l bárki átvetheti magát azon, innen a zuhanást eddig még senki nem élte túl.

2010-ben egy 20 éves fiú vetette magát a mélybe, 2015-ben egy idősebb hölgy, 2017-ben egy 37 év körüli férfi, 2020-ban pedig egy 26 éves fiatal férfi döntött úgy, hogy itt vet véget az életének.

A legutolsó eset tavaly, 2022 februárjáb­an történt, akkor egy 70 éves asszony választott­a élete utolsó lépésének a Mammut halálugrás­át.

A Budapesti Rendőr-főkapitány­ság közigazgat­ási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülménye­it. Mivel az kizárható, hogy véletlen baleset történt volna, így egyértelmű, a május utolsó napján történt tragédia a Mammut hatodik halálos ugrása volt. Mind a negyedik emeletről, szinte ugyanarról a helyről.

 ?? ??
 ?? ?? Sátor A helyszínel­ő rendőrök az ilyenkor szokásos protokoll szerint sátrat vontak a holttest köré
Sátor A helyszínel­ő rendőrök az ilyenkor szokásos protokoll szerint sátrat vontak a holttest köré
 ?? ?? Tanú Nyári Zoltán már nem először élte át, hogy öngyilkost lát, de most először esett mellé egy férfi
Tanú Nyári Zoltán már nem először élte át, hogy öngyilkost lát, de most először esett mellé egy férfi
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary