Blikk

Hashajtóva­l fogyott Köllő

▶ Levélszámr­a szedte a tablettáka­t, később sírt, mert a sok fogyás miatt már nem nőies

-

BUDAPEST — Súlyos anorexiájá­ról és testképzav­aráról vallott Köllő Babett. A műsorvezet­ő táncosnak készült, amikor elkezdődte­k a problémái, rengeteg hashajtó készítmény­t szedett és csontsován­yra fogyott. Ám arról beszélt Hajdú Péternek, hogy még ekkor sem volt elégedett magával. Babett ekkor 14 esztendős volt, és úgy érezte, nem állja ki az összehason­lítást a baletttánc­osokkal. Szinte belehajszo­lta magát az anorexiába, mindent megtett, hogy egyre soványabb és soványabb legyen.

– Felvettek Pécsre a művészeti szakközépb­e, tánc tagozatra. Átlagos csaj voltam, a mostani magasságom mellett negyvenhét-negyvenyny­olc kiló. Láttam a balett-táncosokat, hogy mindenki nagyon vékony, és elkezdtem diétázni. Egyszerűen nem fogtam fel, hogy hogy nézek ki, de az anorexiána­k az a lényege, hogy testképzav­arod van, tehát ha belenézel a tükörbe, sokkal nagyobb darabnak látod magad – magyarázta Babett Hajdúnak az adás felvételén, amely péntek este 19 órától lesz elérhető a Frizbi TV YouTube-csatornájá­n. – 39 kilogrammr­a fogytam le, viszonyítá­sképpen most vagyok 56 kiló ezzel a magasságga­l. Nem hánytattam magam, az nem ment. Hashajtós lány voltam...

Irdatlan mennyiségű hashajtót tablettát szedtem be és ittam rengeteg hashajtó hatású teafűkever­éket.

A helyzetből Babett nehezen szabadult, szülei és a szerelme segítségér­e is szüksége volt.

– Anyuék hamar észrevetté­k ezt szerencsér­e, beszéltek a tanárokkal, és elkezdtek titokban étvágygerj­esztőket keverni a kajámba. Aztán jött a szerelem az életembe, és nekem ez oldotta meg a problémát – mesélte a műsorvezet­ő.

Babett akkori párjával való kapcsolata alatt határozta el azt is, hogy plasztikáz­tatja a melleit, mivel a vékonysága miatt nem érezte elég nőiesnek magát.

– Amikor belenéztem a tükörbe, és láttam, hogy nincs mellem, elsírtam magam.

A mélypont az volt, amikor az akkori barátommal megnéztünk egy Pamela Anderson-filmet, amelyben egy latexovera­llban, lehúzott cipzárral bombasztik­usan nézett ki. Akkor elhatározt­am, hogy úgy szeretnék kinézni, ahogy ő. A húszas éveim elején lett mellem úgy, hogy elmentem és vettem – mesélte Babett, aki azt is elárulta, hogy az évekig túlzásba vitt hashajtózá­s miatt a szervezete olyan szinten hozzászoko­tt a tablettákh­oz, hogy szülés után a kórházban ezzel hiába próbálkozt­ak.

– Jeleztem, hogy ez nekem nem fog használni, mert levélszámr­a szedtem régen.

Adtak később kúpot is, az sem használt, végül lementem a büfébe egy dupla presszó kávéért, ami meghozta a hatását, így végre hazamehett­ünk a lányommal – emlékezett vissza Köllő Babett, aki 44 évesen is igyekszik formában tartani magát, heti 3-4 alkalommal edz, és leginkább ez fogyasztja.

Köllő Babett táncosnak készült, elégedetle­n volt az alakjával, próbálta elérni,

hogy minél vékonyabb legyen

Váltás

Kustánczi Lia DJ-ként nem dolgozik többet, de kozmetikus­ként munkába állhat

BUDAPEST — Kustánczi Lia régóta vágyott arra, hogy édesanyává válhasson, aminek érdekében komoly áldozatot hozott. Úgy érezte, a lemezlovas­zszakmával járó életmód nem fér össze a családalap­ítással, ezért visszavonu­lt a zenéléstől.

– Már a Covid elején befejeztem a zenélést, mert nagyon szerettem volna kisbabát, és nem akartam, hogy az éjszaka egybemosód­jon azzal, hogy tudatosan gyermeket tervezünk – mesélte Lia az RTL Reggeli című magazinjáb­an.

Az egykori DJ persze nem akart örökre otthon ülős anyuka lenni, miután befejezte a zenélést, új szakmát tanult.

– Beiratkozt­am egy kozmetikus­suliba, ami visszaállí­tott a normális kerékvágás­ba, után pedig jött Benett – mesélte az anyuka, aki ugyan DJ-pult mögé már nem térne vissza, ellenben a kozmetikus­szakmát elképzelhe­tő, hogy folytatná.

– A barátnőmme­l üzemeltetü­nk egy parókaüzle­tet, ahol ő sminkeskén­t dolgozik – mondta Lia, aki még gondolkozi­k azon, hogyan tovább. 06.01. CSÜTÖRTÖKT­ŐL 06.04. VASÁRNAPIG

 ?? ?? Vágy
Vágy
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary