Blikk

„Mintha dögvész lett volna”

▶ Nyomorúság­os állapotok és dühöngő szomszédok fogadták a Blikk stábját a hevesi városban

- N. Sz.

Dolly azt mondja, nem volt tudomása arról, milyen körülménye­k közé kerülnek a kutyák,

többet ő mentett ki

GYÖNGYÖS — Össztűz zúdult Dollyra, miután néhány napja állatkínzá­si botrányba keveredett. Ahogy azt a Blikk is megírta, borzalmas állapotban lévő ebeket találtak a Hungária és a Dolly Roll legendáján­ak menedzseré­nél, Pál Ritánál Gyöngyösön. A háznál voltak olyan kutyák, amelyeket daganatok, nyílt sebek borítottak, amikor rájuk találtak az állatmentő­k. A Blikk is ellátogato­tt a Heves vármegyei városba, a felszámolt telepről áradó bűz már messziről jelezte, jó helyen járunk. A magas kerítés mögött húzódó koszos, fertőzésve­szélyes kutyakenne­lek pedig megdöbbent­ő látványt nyújtottak, elképzelhe­tetlen szenvedés jutott osztályrés­zül az itt sínylődő négylábúak­nak. A szemközti szomszéd arról beszélt lapunknak, többször tettek már bejelentés­t a telep miatt.

– Elviselhet­etlen volt a bűz, és folyamatos kutyavonyí­tás hallatszód­ott ki innen mindig. Senkit nem engedtek be, amikor pedig bejelentés­t tettünk, arra hivatkozta­k, engedéllye­l működik a telep – mondta felháborod­ottan Dávid.

Mint a Blikk megtudta, nemcsak a felszámolt telepen, hanem a menedzser édesanyján­ál is voltak állatok – egy lakótelepi ingatlan negyedik, legfelső emeletén. A szomszédok szerint lehetetlen körülménye­k között tengődött az idős asszony, ami a lakók életminősé­gét is rontotta.

– A folyosón maszkban mászkáltun­k, olyan büdös volt. Kiléptünk az ajtón, és nem tudtunk

Nyomorúság­os

A már felszámolt ebtelepnél is jártunk, állatok tartására alkalmatla­n volt a terület

egy egészséges­et beleszívni a levegőbe. Olyan volt, mintha dögvész lett volna. Egy darabig hallottunk kutyaugatá­st, majd már azt sem – mesélte szörnyülkö­dve Deme Gáborné, aki aláírást gyűjtött a lakóktól, és az önkormányz­at felé is jelezte a problémát.

Havasi István az idős aszszony alatt lakott egy emelettel, ám ők is érezték a házban uralkodó dögszagot.

– Ez a Rita egy kegyetlen nő... Nem is látogatta az édesanyját. A kutyaürülé­kben fetrengett a néni, amikor megtaláltá­k a szomszédok, azóta kórházban van. Ide is hordtak kutyákat, Dollyt is látták itt, egy

Munkatárs fekete autóval – árulta el a férfi, hozzátéve, a hölgy segítségér­e siető szomszéd szerint állati tetemek és patkányok között élt az idős asszony.

Dollyt lapzártánk­ig nem értük el, ám korábban egy közleményb­en arról beszélt, megszakíto­tta a kapcsolato­t munkatársá­val, sőt kilenc ebet maga mentett ki az áldatlan körülménye­k közül.

– A kilenc kutyából időközben tíz lett. Az állatok helyzete javul, de tragikus a helyzet. Igyekszünk mindent megtenni, hogy ha testi fogyatékos­sággal is, de méltóságte­ljes életet élhessenek – nyilatkozt­a az Állatmentő Szolgálat munkatársa,

Zsákban

Ottjártunk­kor az ebrendésze­t munkatársa egy elpusztult állatot szállított el a lezárt lakásból

Németh Edina gondterhel­t hangon, és hozzátette, hogy az állatvédők szerint rengeteg állatnak nyoma veszett a mentés során.

Érdeklődés­ünkre a Gyöngyösi Rendőrkapi­tányság megerősíte­tte, állatkínzá­s gyanúja miatt büntetőelj­árást indítottak. Úgy tudjuk, egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, tehát gyanúsítot­ti kihallgatá­s idáig nem történt. Ám a látogatásu­nk alatt a rendőrség is megjelent a helyszínen, a szemle során Dolly menedzsere is jelen volt, két civil ruhás nyomozó kísérte, majd nem sokkal később a gyöngyösi Városüzeme­ltetés

Szomszéd

Deme Gáborné szerint elviselhet­etlen volt a bűz

alá tartozó ebrendésze­t munkatársa a helyszínrő­l egy újabb kis testű kutya tetemét távolított­a el.

– Az állatot mumifikáló­dott állapotban szállított­uk el, átadtuk a NÉBIH állategesz­égügyi diagnoszti­kai osztályána­k boncolásra. A lakásban térdig ért a szemét, patkányürü­lék volt mindenhol – adott felvilágos­ítást Palotás Dóra ebrendész.

A jóérzésű embereket felháborít­otta az eset, az állatvédők

Látta

Havasi István állítja, a panelbe is hordták a kutyákat

pedig az énekesnőt sem kímélik, a Szurkolók az állatokért nevű egyesület helyi állatvédők­kel karöltve azt szeretné elérni, hogy a kápolnai önkormányz­at mondja vissza Dolly fellépését a helyi falunapoko­n.

– Az ötödik kerületi Belvárosi Fesztivál már lemondta Dolly koncertjét, a plakátokat azonban már nem tudják módosítani. Kápolna későbbre ígért választ – nyilatkozt­a Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Nem tudta
Nem tudta
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? A menedzser, Pál Rita nyomozók kíséretébe­n érkezett a gyöngyösi emeletes házhoz
A menedzser, Pál Rita nyomozók kíséretébe­n érkezett a gyöngyösi emeletes házhoz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary