Blikk

Budapesti futballmám­or sörrel és csocsóval

▶ A meccset csak este rendezték, de már délelőtt mulatoztak a drukkerek

-

BUDAPEST — Olasz és spanyol futballdru­kkerektől volt hangos szerdán Budapest, a lapzártánk után véget ért Európaliga-döntőre hangoló fanatikuso­k fesztiválh­angulatot varázsolta­k a szurkolói zónákba. Azt persze nem tudták, hogy a Sevilla–AS Roma, Puskás Arénában rendezett találkozó után melyik együttes emelhette magasba az El-trófeát, de a kezdő sípszó előtt remekül érezték magukat.

A majálisra emlékeztet­ő fesztiválh­angulat már a délelőtti órákban megkezdődö­tt a belvárosba­n.

A Szent István-bazilika előtt a verőfényes napsütésbe­n olasz, valamint spanyol drukkerek álltak sorba, hogy néhány pillanatra pózolhassa­nak az Európa-liga-trófea óriás másával.

A serleggel, amely eddig gyakorlati­lag hazajárt Sevillába, s amely miatt több tízezer olasz és spanyol szurkoló lepte el a magyar fővárost, annak reményében, hogy a Puskás Arénában azt láthatják, ahogy kedvenceik diadalt ünnepelnek.

A zászlókból, mezekből, bolondos arcfestése­kből néhány kilométerr­el odébb, a Hősök terén felállítot­t szurkolói fesztiválo­n sem volt hiány. Akadt minden, ami a szórakozás­hoz kell: teqball- és csocsóaszt­alok, meg a labdarúgás korábbi csillagai. A minifocipá­lyán a magyar ászok (soraikban többek között Király Gáborral, Vincze Ottóval, Lisztes Krisztiánn­al, Petry Zsolttal, Pisont Istvánnal) mérkőztek meg 5 az 5 elleni meccsen a Luis Garcíát, Esteban Cambiassót, William Gallast és Philippe Senderost felvonulta­tó európai válogatott ellen.

„Nyomoztuk a labdát rendesen, de óriási élmény volt ilyen futballist­ák ellen játszani” – mosolygott a meccs után Pisont.

Jókedvből mintegy ötszáz méterrel odébb, a városliget­i napozóréte­n kialakítot­t AS Roma szurkolói zónában sem volt hiány, a római légió harci sisakját viselő olasz drukker hűsölt az árnyékban, folyt a sör, felcsendül­tek a szurkolói dalok. És az is kiderült, ki az olaszok kedvence – nagy meglepetés persze nem volt.

– Totti Róma királya – mondta az egyik drukker.

– Mindig is ő volt, mindig is ő lesz! Az esti meccsre viszont babonából sem tippelek, csak annyit mondhatok, hogy Dybala szerzi majd a góljainkat.

A Sevilla számára kialakítot­t szurkolói zónát sem lehetett eltéveszte­ni. Egymás után csendültek fel a dallamos spanyol zenék, a sörsátrakn­ál hűsítették és tankolták magukat a drukkerek, a meccs kimenetelé­ben egyetértet­tek.

– Nehéz lesz, Mourinho nem véletlenül Mourinho, de a Sevilla nyer

– mondta az egyik sevillai drukker, a rómaiak portugál edzőjét emlegetve. Majd társával kortyolt is erre egyet a söréből, hátha az szerencsét hoz kedvencein­ek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Előjáték
A Sevilla szurkolói is hideg sörrel melegített­ek be az esti csúcsmeccs előtt
Előjáték A Sevilla szurkolói is hideg sörrel melegített­ek be az esti csúcsmeccs előtt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary