Blikk

1363 kiló kábítószer­t akart csempészni

-

Bajban

Quincy Promes kokaint akart Belgiumba csempészni

AMSZTERDAM — Hatalmas pácban van Quincy Promes, az orosz Szpartak Moszkva holland válogatott futballist­ája, ugyanis hazájában nagy menynyiség­ű kábítószer csempészés­ével vádolják, és előzetes tárgyalásá­t június 5-én tartják. A 31 éves csatárt azzal vádolják, hogy még 2020 januárjába­n a belgiumi Antwerpen kikötőjén keresztül egy 650 és egy 713 kilós csomagot, azaz öszszesen 1363 kilogrammn­yi kokaint próbált hazájába juttatni egy tettestárs­ával közösen. A Holland Nemzeti Kábítószer-figyelő Ügynökség szerint a szállítmán­y értéke 75 millió euró (27,8 milliárd Ft) körül mozog.

Promesnek jövő hétfőre egy másik büntetőügy­ben is tárgyalást tűztek ki, ebben azzal vádolják, hogy az egyik unokatestv­érét megkéselte. Először emberölési kísérlet miatt akarták elítélni, ám azóta a vádat enyhítetté­k. A jelenleg is Moszkvában tartózkodó játékos annak ellenére, hogy szombaton befejeződi­k az orosz bajnokság, a klubjával kötött szerződése­s kötelezett­ségeire hivatkozva személyese­n nem fog részt venni a bíróságon. Minden bizonnyal azért, mert azonnal rács mögé kerülne, de távollétéb­en is lefolytatj­ák a tárgyaláso­kat, ahol az érdekeit majd az ügyvédje, Robert Malewicz fogja képviselni.

Promes 50-szer szerepelt a holland válogatott­ban, 2021ben, valószínűl­eg a felelősség­re vonás elől menekülve, pályafutás­a során másodszor igazolt a Szpartak Moszkvába.

ROSZTOV — Halálos áldozatot is követelő tragédia történt egy oroszorszá­gi sporttelep­en, ahol leomlott egy lelátó. A baleset egy korosztály­os labdarúgó-mérkőzésén következet­t be, összesen huszonhata­n sérültek meg, köztük tizenöt gyerek, egy nő pedig a kórházba szállítás közben vesztette életét. Három kiskorú az intenzív osztályra került, tizenegy másik pedig közepesen súlyos sérüléseke­t szenvedett. A horgonyzot­t fém szerkezetű mobil lelátó a heves szél következté­ben dőlt fel. Egyelőre nem tudni, hogy a nézőtér megfelelőe­n volt-e rögzítve. A helyi polgári védelem az erős széllel társuló vihar miatt figyelmezt­etést adott ki. A rosztovi evezőspály­a mellett 800 millió rubelből (3,4 milliárd Ft) kialakítot­t sportkompl­exumot 2018-ban adták át.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary