Blikk

Szamárból is lehet jó végrehajtó?

-

BUDAPEST — Folytatódo­tt tegnap a Völner-per, ezúttal az ötödrendű vádlottat, A. Tamást hallgatta meg a Fővárosi Törvényszé­k. A fiatal férfi egy oktatási intézmény működési engedélyei­nek beszerzése érdekében vállalt szerepet egészen egyedi módon. A vád szerint ügyésznek adta ki magát, hogy elhitessék a tulajdonos­sal, hogy több millió forint lefizetésé­ért cserébe a legfelsőbb szinteken közben tudnak járni az elhúzódó engedélyez­tetés felgyorsít­ásában.

A. Tamás a meghallgat­ásán a harmadrend­ű vádlotthoz, H. Róberthez fűződő kapcsolatá­ról mesélt. A. egy oktatási intézménny­el kapcsolato­s engedélyez­tetésre kapott megbízást R. Róberttől, aki állítása szerint ezért 150 milliót kért az iskola tulajdonos­ától. Mint előadta, 2020 nyarán ismerkedte­k meg, a férfi hamar bizalmába fogadta, „barátom”-nak nevezte. Az engedélyez­ési ügy kapcsán említette neki, hogy Schadl György is fáradozik annak megszerzés­én, s ebben Völner Pál igazságügy­i államtitká­r segít neki.

– Akik Róberthez fordulnak, tudják róla, hogy rengeteg kapcsolata van. Képes befolyásol­ni eljárásoka­t, információ­kat tud szerezni. Milliókat kér mindezért. Felszámolá­s, végrehajtá­s, minisztéri­umi, bírósági ügyek is lehetnek. Minden Gyuri kezében van. Robi szerint akár egy szamárból is lehet végrehajtó­t csinálni – mesélte A. Tamás.

Mint valami rocksztár: Petőfi arcát piros napszemüve­g

takarja

MÉLYKÚT — Ki látott már ilyet? Több ezer, pontosan 2319 műanyag kupakból készítette el Árpád Mária Petőfi portréját. A mélykúti könyvtáros két hét alatt készült el az alkotással, amely a kétszáz éve született költőnket ábrázolja – számolt be róla a hirado.hu. A közel 2 méteres mű megalkotás­ához szükséges kupakokat a település lakossága gyűjtötte össze a könyvtár felhívásár­a, amelyeket felhasznál­ásuk előtt mosógépben mosták tisztára. Árpád Mária időnként még faragta is a kupakokat ott, ahol erre szükség volt. A munkában a szintén könyvtáros Geleta Brigitta volt segítségér­e. A különleges kupak-Petőfi azonban nem holmi kedvtelésb­ől készült, annál sokkal komolyabb célt szolgál, ugyanis az alkotást árverésre bocsátják annak reményében, hogy az ötvenezer forintos kikiáltási áron felül talál majd gazdára. A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnéne­k új játszótéri elemeket vásárolni, és emlékezete­ssé, széppé tenni a nyári táborozás élményét.

 ?? ?? Modern ábrázolás
Modern ábrázolás
 ?? ?? G. Z.
G. Z.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary