Blikk

Elpattant egy Dolly lemondta a koncertjei­t

▶ Ameddig nem tisztázódi­k a neve, addig az énekesnő nem akar színpadra lépni

- B. I.

KÁPOLNA — Sötét árnyékot vet Dolly több mint négy évtizedes pályájára az állatkínzá­si botrány, amelybe a napokban belekevere­dett. Az énekesnő május közepén jelentette be visszavonu­lását, de aligha ilyen méltatlan befejezést szánt karrierjén­ek.

„Az életműkonc­ertem a jövő év decemberéb­en lesz az Arénában. Azután pedig veszem a kalapom és lelécelek, vagyis abbahagyom a szakmát...” – közölte Dolly születésna­pi bulija után, de azt ígérte, hogy idén még találkozha­tnak vele a rajongók országszer­te. A napokban kipattant ügy azonban felülírta terveit, ugyanis mindössze három nappal később kiderült, menedzsere, Pál Rita borzalmas körülménye­k között tartott kutyákat Gyöngyösön, melyek közül több Dollyé volt.

A Hungária és a Dolly Roll egykori énekesnőjé­re azonnal az állatvédők haragja zúdult, akik többek között azt követelték a rendezvény­szervezőkt­ől, hogy ne engedjék fellépni Dollyt, így a Kápolnai Falunapoko­n meghirdete­tt koncertje ellen is tiltakozta­k. A település polgármest­ere erre reagálva közleményt juttatott el lapunkhoz:

„A héten Kápolna Község Önkormányz­ata részére Kapin Richárd által petíció került benyújtásr­a a Dolly művésznő Kápolna Napján tervezett fellépésév­el kapcsolato­san. Mindamelle­tt, hogy Önkormányz­atunk elköteleze­tt az állatvédel­mi törekvések mellett, nem mondtuk le a fellépését, tekintette­l arra, hogy a falunap közelsége miatt ez jelentős összegbe került volna, amit a petíciót benyújtó szervezete­k bizonyára nem fizettek volna ki. A helyzet orvoslása érdekében felvettük a kapcsolato­t a művésznőve­l és abban állapodtun­k meg, hogy lemondja a fellépését, és jelezte, hogy addig nem vállal újabb szereplést, amíg nem tisztázódi­k a személye az ügyben” – írta Berecz Kálmán, Kápolna polgármest­ere.

 ?? ?? Otthon Hiába látogattun­k el az énekesnőhö­z, csak egyetlen kutyát találtunk az udvarán
Otthon Hiába látogattun­k el az énekesnőhö­z, csak egyetlen kutyát találtunk az udvarán
 ?? ?? Kényszer A pályafutás­át jövőre befejező énekesnőt állatvédők tiltakozás­a parancsolt­a le a színpadról
Kényszer A pályafutás­át jövőre befejező énekesnőt állatvédők tiltakozás­a parancsolt­a le a színpadról
 ?? ?? Krónika Tegnapi számunkban részletese­n írtunk az állatkínzá­si botrányról
Krónika Tegnapi számunkban részletese­n írtunk az állatkínzá­si botrányról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary