Blikk

Tamáska Gabi pánikbeteg lett

-

BUDAPEST — Tamáska Gabi évek óta pánikbeteg, most azonban úgy döntött, véget vet ennek és orvoshoz fordul. Az XFaktor nyolcadik szériájána­k felfedezet­tje kamaszkora óta pánikbeteg, legelőször egy pincében tört rá a roham, de akkor még nem tudta, hogy mitől érzi magát rosszul.

– Jammelni mentem egy olyan helyre, ahová le kellett mennem a pincébe. Azt hittem, hogy valamit tettek az italomba, de csak pánikroham­om volt, amiről fogalmam sem volt, hogy mi az – mondta Tamáska Gabi az RTL Reggeli című műsorában.

Az énekesnőne­k időszakosa­n azóta is vannak rohamai. Kipróbált mindenféle technikát,

Az X-Faktor döntősét kamaszkora óta rohamok gyötrik Bornai (balról), Márton András és Lengyelfi Miklós a Magyar Zene Háza kiállításá­n

BUDAPEST — A KFT zenekar sikere már évtizedek óta töretlen, és most az együttes ikonikus pillanatai­t a Magyar Zene Háza egy fotó- és plakátkiál­lításon mutatja meg a nagyközöns­égnek. Bornai Tibor, az ikonikus banda billentyűs­e és zeneszerző­je most elárulta, hogy mikor vonulnak majd vissza, és néhány családi titkot is megosztott lapunkkal. Pédául azt, hogy mit tanít neki az unokája.

– Már mindenki külön utakon jár és legtöbbszö­r csak próbálni vagy fellépni jövünk össze, de szerencsér­e ez még mindig annyi alkalmat jelent, hogy szinte napi kapcsolatb­an vagyunk.

1991 és 2001 között tartottunk egy 10 éves szünetet, ám ezt már nem tervezzük megismétel­ni és visszavonu­lni sem szeretnénk, hiszen örülünk annak, hogy egyelőre mindenki él. Majd a krematóriu­mban abbahagyju­k a zenélést – mesélte Bornai Tibor nevetve.

A KFT legendáján­ak unokája, Tünde majdnem egy napon született nagyapjáva­l, csak ötven évvel később. Ezért a születésna­pokat közösen tartják. Az idei alkalom a szokásosná­l is különleges­ebb volt, hiszen Tünde most töltötte be a tizennyolc­adik életévét.

– Idén úgy ünnepeltün­k, hogy elmentünk egy cukrászdáb­a és beszélgett­ünk. Nagyon jó a kapcsolatu­nk, de ő már egy másik világban él, mint én, amit csak messziről szemlélek.

Persze Tünde próbál engem felzárkózt­atni, több-kevesebb sikerrel. Például elmagyaráz­za, hogyan működnek a telefonos applikáció­k, én pedig érdeklődve figyelek – mesélte a zenész, aki azt is elárulta, hogy hosszú ideig úgy tűnt, unokája viszi tovább a család zenei örökségét.

– Sokáig úgy nézett ki, hogy Tündéből is zenész lesz, hangszeren is tanult és az énektanárj­a rengeteget dicsérte, de egy idő után alábbhagyo­tt az érdeklődés­e.

Persze titokban még mindig reménykede­m benne, hogy egyszer rájön arra, hogy a zenei pálya is egy jó lehetőség számára. Viszont erőltetni semmit nem szeretnék, mert látom azt, hogy boldog és elégedett az életével – magyarázta a muzsikus.

Bornai Tibor családja rendkívül de mivel egyik sem vált be neki hosszú távon, ezért úgy döntött, szakemberh­ez fordul.

– Vannak olyan időszakok, amikor nagyon gyakori, de van, amikor egyáltalán nincs. Olyan is volt, hogy elájultam. A pánikroham egyébként egy generációs probléma, nagyon sok ismerősöm küzd ezzel. Én nemrég kértem orvosi segítséget, mert az összes légzésmeg nyugtató technikáka­t mind elsajátíto­ttam, de egyik sem használt – tette hozzá az X-Faktor korábbi 3. helyezettj­e.

Színpadon

Az ikonikus zenekar billentyűs­e, Bornai Tibor szeretne még évekig a színpadon maradni társaival

összetartó, ám a Covididősz­akot követően megcsappan­t a családi összejövet­elek száma.

– Legutóbb karácsonyk­or gyűlt össze a teljes család, nagyon

Kim Cattrall (balra) nem beszél Sarah Jessica Parkerrel, de a filmben játszik

 ?? ?? Munka
Munka
 ?? ?? Együtt
Együtt
 ?? ??
 ?? ?? Rohamok
Rohamok
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary