Blikk

Magyar srácot tett boldoggá ezüstérmév­el Mourinho

A futballtré­ner sajnálhatj­a, hogy az övé és nem játékosaié volt a nagy dobás

-

BUDAPEST — Elképesztő csatát vívott egymással az Európa-liga döntőjében a Sevilla és az AS Roma futballegy­üttese a Puskás Arénában, a spanyolok 1-1 után 11-esekkel 4-1-re megnyerték a párharcot, de nem ez volt az egyetlen nagy dobás ezen az estén... A vesztes együttes edzője, a portugál José Mourinho ugyanis a lelátóra hajította a második helyért járó medált, ami történetes­en egy magyar fiúnál landolt, életre szóló emléket adva.

Mourinho a díjátadás után csalódotta­n bandukolt a stadion füvén, és az olasz szurkolók felé vette az irányt. Amikor a közelükbe ért, meglendíte­tte a karját, s a kezében lévő ezüst boldoggá tette a fiút. Az esetet a közelben lévő fotósok is megörökíte­tték.

– Én nem gyűjtöm az ezüstérmek­et – mondta régebben a tréner, és szerda este bizonyítot­ta, hogy így van... A váratlan ajándéknak persze örült a megajándék­ozott fiú, igaz, csütörtökö­n sem ő, sem szülei nem kívánták kommentáln­i a történteke­t. Az mindeneset­re a srác közösségi oldaláról kiderült, hogy jó helyre ment az érem, hiszen igazi futballraj­ongóról van szó, aki olyan külföldi és hazai kiválóságo­kkal tett közzé már közös képeket a világhálón, mint Lionel Messi, Kylian Mbappé, Xabi Alonso, Jordan Henderson, Szalai Ádám vagy Nyilasi Tibor.

Mourinhótó­l nem ez az első m lepő tett, több alkalommal előf dult, hogy relikviáva­l gazdagít szurkolóka­t. Egyszer egy vesz Chelsea-meccs után egy tízév gyermeknek szintén ezüstérm adott, de elbukott Európai Szup kupa-mérkőzést követően is meg pett egy drukkert. – Nekem ez csak egy tárgy len valahol a lakásomban, annak a f tal drukkernek viszont egy éle szóló ereklye – magyarázta. A Puskás Arénában bemutat gesztusa azért is különleges­n nevezhető, mert egyébként a találko alatt és után igencsak paprikás hangulatba­n volt, együttese veresége

Büszkék vagyunk arra, hogy minden csapat, amely itt játszott, elismerően nyilatkozo­tt a stadionról Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke mondta ezt a Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntő kapcsán

 ?? ??
 ?? ?? Nem kell José Mourinho levette a nyakából az érmet, és megindult a lelátó felé
Nem kell José Mourinho levette a nyakából az érmet, és megindult a lelátó felé
 ?? Fotók: Czerkl Gábor ??
Fotók: Czerkl Gábor

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary