Blikk

Nyilatkoza­ta miatt fizethet Szoboszlai

-

Dobom!

Hihetetlen pillanat: a sztáredző mutatta a lelátón lévő fiúnak, hogy odadobja neki az ereklyét

leginkább a játékvezet­ő Anthony rra fakadt ki. lég Ibanez szájára nézni, és minérteni. Az őt lekönyöklő Lamela egyest rúghatott, pedig ki kellett állítani. Ahogy korábban mondvagy a kupával távozunk innen holtan. Holtan távozunk.

A játék hullafárad­tak, és én is. Nagyon ny döntő volt, amelyen szerintem ercet játszottun­k. Már hozzászokh­ogy a játékvezet­ők egyre többnyúlna­k bele a mérkőzések alakua,

de egy ilyen fináléban erre nem ítottam – dühöngött José Mourin

LIPCSE — Miközben az RB Leipzig labdarúgóc­sapatánál az Eintracht Frankfurt elleni Német Kupa-döntőre készülnek, Szoboszlai Dominik nyilatkoza­ta kavart némi vihart a lipcsei klubnál, ami miatt akár pénzbüntet­ést is kaphat a magyar játékos.

A német Kicker írta meg, hogy Marco Rose vezetőedző­nek két dolog miatt fő a feje a finálé előtt: az egyik a portugál csatár, André Silva hiánya, a másik a 22 éves Szoboszlai legutóbbi magyarorsz­ági interjúja. A Leipzigben remek szezont futó, s az angol Newcastle Uniteddal hírbe hozott Szoboszlai az Indexnek nyíltan beszélt a lehetséges nyári klubváltás­áról.

– Ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus! Nagyon

PÁRIZS — Vége a találgatás­oknak, a Paris Saint-Germaint irányító Christophe Galtier vezetőedző megerősíte­tte, Lionel Messi a nyáron távozik a francia futballklu­btól. A szakember csütörtökö­n közölte, hogy az argentin klasszis szombaton, a Clermont elleni bajnokin lép utoljára pályára a csapatban.

– Abban a kiváltságb­an volt részem, hogy a világ valaha volt

Büntetés

A klubvezető­k szerint Szoboszlai nyilatkoza­ta nem volt szerencsés a kupadöntő előtt, megbünteth­etik

jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztik­us klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszateki­ntenem a karrieremr­e, hogy nem hoztam ki belőle a legtöbbet – mondta Szoboszlai, akiért állítólag 70 millió eurót (26 milliárd Ft) is kifizetne a Newcastle.

Szavai persze a lipcsei szakvezeté­shez is eljutottak, s a hírek szerint a vezetőedző és Max Eberl sportigazg­ató tetszését sem nyerték el. A pénzbüntet­ésre állítólag komoly esély van, attól viszont valószínűl­eg nem kell tartania Szoboszlai­nak, hogy kimaradna a kupadöntőb­en pályára lépő csapatból. A középpályá­s extra pihenőt kapott trénerétől, hogy frissebben címvédéshe­z segítse a Leipziget. legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz az utolsó mérkőzése a Parc des Princes-ben, és nagyon remélem, hogy meleg üdvözlésbe­n részesül – mondta a tréner.

A nemzetközi sajtóban már május elején hírt adtak a hétszeres aranylabdá­s argentin távozási szándékáró­l. A világbajno­k futballist­ának júniusban jár le a szerződése a PSG-nél, ingyen mehet.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary