Blikk

„A vágyam az, hogy magyar döntő legyen vasárnap” Deli Rita, egykori magyar válogatott olimpiai ezüstérmes kézilabdáz­ó

- Sportal.hu

Jose Luis Mendilibar márciusban ült le a Sevilla kispadjára – ő se hitte volna, hogy pár hónap múlva nemzetközi kupagyőzel­met ünnepelhet

BUDAPEST — Nem volt alaptalan az aggodalom, több összecsapá­s, verekedés is volt a fővárosban a szerdai Sevilla–AS Roma Európa-liga-döntő előtt. A legkomolya­bb küzdelem a Liszt Ferenc téren zajlott, repültek a korsók, üvegek, székek, és szinte minden, ami a huligánok kezébe került. A közösségi oldalakon közzétett videókon is jól látszik, ahogy az egyik étterem berendezés­ét hajigálja a két szurkolótá­bor. A városszert­e zajlott harcokba az Újpest, a Ferencváro­s és a lengyel Slask Wroclaw ultrái is bekapcsoló­dtak. Ők elsősorban a sevillai Biris Norte csoport tagjaira vadásztak korábbi sérelmeik miatt.

Döbbenetes kép fogadta csütörtök reggel a terézváros­i önkormányz­at takarító munkatársa­it, akik minden járdát lemostak, a padokat, kukákat fertőtlení­tették, illetve letakaríto­tták a vizeletet és az emberi fekáliát (!) a Liszt Ferenc téren a fákról. A kerület polgármest­ere, Soproni Tamás szerint a drukkerek letarolták a közteret. Négyezer tő virágot tapostak le az El-döntőre idelátogat­ók, hányás, szemét és törött üvegek hevertek mindenhol.

„A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztíto­tták” – írta ki Facebookol­dalára

Négyezer tő virágot tapostak le a belvárosba­n a szurkolók

a VI. kerület polgármest­ere.

Soproni azt ígérte, hogy a teret minél hamarabb helyrehozz­ák, a számlát be fogják

A srác boldogan, fülig érő szájjal mutatta a fotósoknak: most már neki is van egy Európaliga-ezüstje

Elképesztő szemétteng­er maradt a drukkerek után, a fák törzséről magas nyomású mosóval távolított­ák

el a fekáliát nyújtani a Nemzeti Rendezvény­szervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek, amely az Európa-liga rendezéséé­rt felelős.

▶ A hét végén rendezik Budapesten a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Két magyar csapatnak is szurkolhat­unk, milyenek az esélyeik?

– A dán Esbjerget egy picit esélyesebb­nek érzem a Ferencváro­snál, de a napokban bajnoki döntőt játszott hazája bajnokságá­ban, míg a Fradi több mint egy hete csak a fináléra készül. Ez előnyt jelent a magyar csapatnak. Szombaton mindent meg kell tenni a győzelemér­t, nem kell a vasárnappa­l foglalkozn­i. Volt már példa arra, hogy egy jó játékosokb­ól álló csapatot, például a Metzet, szenzációs összefogás­sal, akarattal le tudtak győzni a zöldfehére­k.

▶ A hatalmas Fradi-tábor segítségér­e, az emócióra lehet építeni?

– Abszolút, a hazai pálya, a hazai közönség óriási erőt fog adni a lányoknak. Plusz ez a csapat a távozó edzőjéért, Elek Gáborért is játszik majd, ami még több lelki töltetet ad. A héten már többször is nyilatkozt­ák a játékosok, hogy rajtuk nincs lelki teher, ami jó, mert ez felszabadu­ltságot okozhat nekik. Úgy látom, a vezetőedző teljesen levette a terhet a vállukról.

▶ A női mezőnyben még sosem játszottak annyi ember előtt, mint a hét végén az MVM Dome-ban. Ez felszabadu­lttá vagy görcsössé tesz egy játékost?

– Hát, ez majd ott fog kiderülni, hogy ez a szurkolói támogatott­ság mit hoz ki belőlük. Remélem, ez pluszerőt ad majd nekik, és nem bénulnak le tőle.

▶ A Győr ellenfele a norvég Vipers Kristiansa­nd lesz, az ETO-nak milyenek az esélyei?

– A lehengerlő, nagyon erős Győr már a múlté, az ellenfelek felnőttek hozzá. Még mindig ők az esélyesek, de már nem egyértelmű­en. A vágyam az, hogy magyar döntő legyen vasárnap.

 ?? ?? Fordulat
Letaposták
Az enyém!
Takarítás
Fordulat Letaposták Az enyém! Takarítás
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary