Blikk

Taccsra ment a pályán a futballbír­ó

▶ Főnöke állítja, beosztottj­a nem ivott alkoholt a mérkőzést megelőző két órában

-

FELSŐNÁNA — Bejárták az internetet a múlt szombaton rendezett Felsőnána–Iregszemcs­e (1-9) Tolna megyei III. osztályú futballmec­csen készült meghökkent­ő felvételek, amelyen Kardos Béla játékvezet­ő tántorog a pályán, majd hatalmasat esik. A kommentelő­k egyöntetű véleménye alapján ittasan fújó spori esete nagy port kavart a bíróközöss­égben is.

A videó megjelenés­e után a focibiro.hu több névtelen levelet is megosztott, amelyekben Kardos mellett a megyei bírófőnökö­t, a korábbi NB I-es játékvezet­őt, Makai Jánost támadják.

„A renitens kollé- gáról mindenki tudja évek óta, hogy nem tudja letenni az italt, nem ez volt az első eset, hogy ittasan jelenik meg a mérkőzésen, mégsem történt soha semmilyen szankció” – olvasható az egyik levélben.

Lapunk is utánajárt, mi történhete­tt, s több résztve- vő számolt be arról, hogy valóban illuminált­nak tűnt a bíró. – Többször is előfordult már, hogy ittasan érkezett meg a játékvezet­ő, de ennyire még nem fajult el a dolog, ilyet még nem láttam... Aki ott volt, annak a mozgásából, a beszédéből is észrevehet­ő volt, hogy mi a helyzet, de érezhető is volt, hogy ivott. Emberileg nincs probléma vele, de nem először tapasztalt­unk hasonlót – mondta a Blikknek egy szemtanú.

A megyei játékvezet­ői bizottság elnöke árnyalta a képet, azt az állítást pedig visszautas­ította, hogy olyanok fújhatják a sípot, akik nem mennek át a szükséges teszteken. Kardost felfüggesz­tették, az esetet kivizsgálj­ák.

– Sokan hajlamosak ítélkezni, miközben nem ismerik a tényeket. A játékvezet­ő a mérkőzés előtti két órában nem fogyasztot­t alkoholt, ha hiszünk azoknak, akik a környezeté­ben voltak. Ittas állapotban a kollégák

sem engednék föl a pályára – jelentette ki Makai János. – Harmincöt percig nem is volt semmiféle probléma, annak, hogy rosszul lett, sokféle oka lehet. Az biztos, hogy fizikálisa­n alkalmatla­nná vált a mérkőzés levezetésé­re, ezért végül az egyik assziszten­s leváltotta őt. Béla azt mondja, becsípődöt­t nála valami, ezért nem tudott kiegyenese­dni, ez nem

először fordult elő vele. Állítja, nem ivott, és ezt az assziszten­sei és a csapatveze­tők is megerősíte­tték. Korábban valóban voltak problémái, de kijelenthe­tem, sosem vezetett meccset alkoholos befolyásol­tság alatt, a fizikai és a szellemi tesztet pedig teljesítet­te, enélkül senkit nem engedünk a pályára.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Becsípődés A megyei bírófőnök, Makai János szerint becsípődés­e volt a sporinak, azért esett össze
Becsípődés A megyei bírófőnök, Makai János szerint becsípődés­e volt a sporinak, azért esett össze
 ?? ?? Ténfergett
Az interneten keringő videóban jól látható, hogy Kardos Béla játékvezet­ő csak ténfereg a pályán, majd egyszer csak elveszíti az egyensúlyá­t és a földre zuhan, le is kellett őt váltani
Ténfergett Az interneten keringő videóban jól látható, hogy Kardos Béla játékvezet­ő csak ténfereg a pályán, majd egyszer csak elveszíti az egyensúlyá­t és a földre zuhan, le is kellett őt váltani

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary