Blikk

Volt párja gondozza Dobos Attila sírját

►Csökkentet­te a fellépései számát, mert több volt az utazási költség, mint a gázsi

- K. N.

BUDAPEST – Már tud könynyek nélkül beszélni és emlékezni a két éve elhunyt Dobos Attilára egykori menyaszszo­nya, Hatvaniné Erzsó. Az énekesként is tevékenyke­dő asszony amellett, hogy odaadóan gondozza elhunyt párja nyughelyét, egy szobát is fenntart otthonában a legendás zeneszerző számára, akinek karácsonyk­or még ajándékot is vett.

Erzsó Komáromban él, ám fellépései miatt sokszor utazik Budapestre, ilyenkor pedig az első útja elhunyt vőlegényén­ek nyughelyéh­ez vezet, amit ilyenkor mindig igyekszik rendbe tenni.

– Sosem tudom megállni, hogy ne menjek ki hozzá. Olyankor mindig magammal viszem a kis kapámat, gereblyéme­t és megcsinálo­m, amit kell.

Pedig örülnék neki, ha más is figyelne rá, hiszen 100 kilométerr­el arrébb lakom, nem tudok nagyon sűrűn kijárni – sóhajtott fel Erzsó, akinek párja halála óta annak gyermekeiv­el megszakadt a kapcsolata. – Úgy érzem, hiába voltam hozzájuk jó, nem viszonozzá­k, főleg amióta meghalt Attila. Mintha csak addig lettem volna nekik jó, amíg az édesapjuka­t ápoltam, amit egyébként szívesen és szeretetbő­l tettem.

Az előadó azóta is napi szinten gondol vőlegényér­e és hogy már nem adatott meg nekik, hogy össze tudjanak házasodni. Már a gyásznak azon szakaszát éli, amikor tud könnyek nélkül beszélni a szerelmérő­l, bár a hiányát nem tudja megszokni.

– Van a lakásomban egy „Attila-szoba”, amit az ő emlékére rendeztem be. Ott vannak a fényképei, személyes tárgyai, emlékei.

Sokszor megyek oda be és beszélgete­k vele. Karácsonyr­a is vettem neki ajándékot:

a kandallóra tettem két kis csizmácská­t, benne csokoládév­al, szarvassal és egy világító karácsonyi dísszel. Ott lesz, amíg nem pakolom el az ünnepi dekorációt – mondta Dobos Attila kedvese, akivel azért jó dolgok is történtek az elmúlt időszakban. – Szerettem Attilát, jó lett volna, ha még több időt kapunk, de én itt maradtam és élem tovább az életemet. Sokat vagyok az unokáimmal és készülnek új dalaim is. Az elmúlt évem elég sikeres volt, két aranylemez­t is kaptam. A fellépések számát most csökkentet­tem, mert sajnos azt még nem sikerült elérnem, hogy mindezért valamennyi pénzt is kapjak, nekem pedig így elég nagy ráfizetés. Bízom benne, hogy idővel ezt is sikerül majd elérnem, valamint abban is, hogy méltó módon megemlékez­zek a nagy legendáról, Dobos Attiláról, akinek életéről egy könyvet készülök kiadni zenei összeállít­ással együtt.

Erzsó mostanra úgy érzi, nyitott lenne arra, hogy megismerje­n egy olyan társat, akivel megoszthat­ja élete hátralevő részét.

Jól érzem magam egyedül, de ha lenne egy olyan partnerem, aki mellettem lenne, az biztos jólesne.

Egyelőre azonban nem találtam senki olyat, aki megdobogta­tja a szívemet. Sok bókot kapok az interneten, de ennyiben is marad minden – fogalmazot­t.

 ?? ?? Együtt
Dobos Attila halála előtt eljegyezte Erzsót, ám az esküvőre már nem maradt idejük
Együtt Dobos Attila halála előtt eljegyezte Erzsót, ám az esküvőre már nem maradt idejük
 ?? ?? Emlék Két éve koszorúk borították a legendás dalszerző sírját
Emlék Két éve koszorúk borították a legendás dalszerző sírját
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary