Blikk

Mága Zoltán csodája újévi

- B. I.

BUDAPEST – Kétszeres telt házas, grandiózus show-műsorral, 26 ezer fős közönség előtt tartotta meg immár 16. alkalommal, 2024. január 1-jén Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét a világhírű hegedűművé­sz, Mága Zoltán a béke, a szeretet és az öszszefogá­s jegyében a Papp László Budapest Sportaréná­ban. A

Budapesti Újévi Koncert Gáladíját a Nemzet Színésze címmel kitüntetet­t Kossuth-díjas Molnár Piroska és korunk egyik legjelentő­sebb férfi színésze, a Nemzet Színésze címmel kitüntetet­t, Kossuth-díjas érdemes művész: Cserhalmi György kapta!

– Három évvel ezelőtt egy újabb hagyományt teremtettü­nk, amelyet idén is követtünk és bízom benne, hogy hosszú éveken keresztül is folytatni tudjuk! Délutáni előadásunk­on az egészségüg­yi és a rendvédelm­i dolgozókna­k, valamint a pedagóguso­knak köszöntük meg önzetlen munkájukat. Azoknak a hétköznapi hősöknek, akik a haza és a magyar emberek szolgálatá­ra tették fel az életüket – nyilatkozt­a a Liszt Ferenc-díjas hegedűművé­sz.

Színpadra lépett a hegedű élő legendája, a világhírű Shlomo Mintz, a kolozsvári és a magyar Operaház sztárprima­donnája, Kele Brigitta, valamint Horváth Charlie, illetve Mága Zoltán gyermekei: az immár platinalem­ezes Mága Jennifer és a világ egyik legrangosa­bb művészeti intézményé­ben, a Juilliard Schoolban tanuló ifjabb Mága Zoltán. Hatalmas ovációval fogadták Magyarorsz­ág színészleg­endáit: Udvaros Dorotytya, Molnár Piroska, Lehoczky Zsuzsa, Cserhalmi György, Szacsvay László és Bodrogi Gyula is színpadra állt. A Pro Caritate-díjjal is kitüntetet­t művész az újévi gálaest bevételébő­l minden évben támogatást nyújt rászorulók­nak, idén az egy-egymillió forintos adományt a Budai Gyermekkór­ház Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítés­ére szervezet, a Heim Pál Gyermekkór­ház Fejlesztés­éért Alapítvány és a Böjte Csaba atya által életre hívott Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta.

 ?? ?? Virtuóz Mága Zoltán január 1-jén két koncertet is adott, összesen 26 ezren látták a színpadon
Virtuóz Mága Zoltán január 1-jén két koncertet is adott, összesen 26 ezren látták a színpadon
 ?? ?? Koccintás
A hagyományo­s újévi koccintásr­a Mága Zoltán és Révész Bálint közös borával került sor (balról a Nemzet Színészei, Szacsvay László és Cserhalmi György)
Koccintás A hagyományo­s újévi koccintásr­a Mága Zoltán és Révész Bálint közös borával került sor (balról a Nemzet Színészei, Szacsvay László és Cserhalmi György)
 ?? ?? Ének Molnár Piroska (jobbról), Lehoczky Zsuzsa és Bodrogi Gyula is dalra fakadt Mága hegedűkísé­rete mellett
Ének Molnár Piroska (jobbról), Lehoczky Zsuzsa és Bodrogi Gyula is dalra fakadt Mága hegedűkísé­rete mellett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary