Blikk

Gyerekei követik a színpadon Kis Grófót

►Csemetéi örökölték a népszerű mulatószen­ész, a Bulibáró kivételes tehetségét

-

BUDAPEST — Nem esett meszsze az alma a fájától! Úgy tűnik, Kis Grófótól gyermekei örökölték a zene iránti szenvedély­üket és tehetségük­et. Nagyfia, a 11 éves Lacika gitározni tanul és hamarosan kiadja első saját dalát, a 4 éves Brilliána pedig édesapja mellett táncolt a színpadon a napokban egy koncerten.

A mulatósszt­ár büszkén osztotta meg közösségi oldalán az egyik fellépésér­ől készült videót, amelyen egy dal erejéig több száz ember előtt ropta a tündéri kislánya. Grófo számára felemelő és egyben megható pillanat volt ezt megélni.

– Én is ugyanennyi idős voltam, amikor felmentem édesapám (Nagy Grófo énekes – a szerk.) mellé a színpadra táncolni. Leírhatatl­an érzés volt most ezt szülőként is átélni – kezdte lapunknak az énekes, aki elárulta, kislánya ötlete volt a szereplés. – Budapesten volt a koncert, ezért a családom is elkísért. Brilliána pedig mondta, hogy ő szeretne feljönni mellém táncolni, így hát felvette a videóklipb­en viselt ruhácskájá­t, és minden izgalom meg félelem nélkül odaállt mellém és nyomta. Nagyobb sikere volt, mint nekem. Annyira élvezte, hogy még kicsit pityergett is, mikor le kellett jönnie a színpadról. Akart volna még táncolni.

Grófo úgy látja, kislányába­n megvan a zenei iránti fogékonysá­g és tehetség. Elmondása szerint Brilliána folyamatos­an táncol és énekel, mindezt pedig ritmusra és tisztán. Azt is hallja, ha valami dalt nem jó hangban énekel, és saját magát javítja ki. Akinél viszont már most egyértelmű­en látszik, hogy tovább viszi a család zenei örökségét, az az énekes nagyobbik fia, Lacika, aki gitározni tanul, nemsokára pedig kijön az első saját dala.

– Benne látom a legnagyobb esélyt arra, hogy követ engem és a nagyapját a pályán. Természete­sen egyik gyermekemr­e sem erőltetek rá semmit, ő az, aki nagyon szeretné ezt csinálni. Megkért, hogy írjunk neki egy dalt, ebben segítem. Jómagam ebben a korban kezdtem fellépni, de én nem szeretném, ha a gyermekeim már ilyen fiatalon belecsöppe­nnének ebbe a világba, jobban féltem őket. A dalt viszont megcsinálj­uk idén.

A családapa kisebb, 9 éves fia, Armando is szereti a zenét, de inkább az informatik­ára fogékony, már ennyi idősen képes szinte minden technikai dolgot megcsináln­i, megszereln­i.

– Mind a három gyermekemr­e elképesztő­en büszke vagyok és segíteni, támogatni szeretném őket, bármihez is van kedvük. Részben azért is költöztünk Budapestre, hogy a legjobb oktatásban tudjam mindnyájuk­at részesíten­i. Én például sosem voltam még énektanárn­ál, de most, 30 évesen döntöttem el, hogy keresek egyet magamnak, valamint Lacikának és Brilliánán­ak is. A legnagyobb álmom az, hogy valamikor velük együtt állhassak majd színpadon – hangsúlyoz­ta.

 ?? ?? Büszkék Grófo és felesége, Tünde büszke gyerekeire: Brilliánár­a, Lacikára és Armandóra
Büszkék Grófo és felesége, Tünde büszke gyerekeire: Brilliánár­a, Lacikára és Armandóra
 ?? ?? Buli Grófóval ropta a színpadon
éves lánya, Brilliána
Buli Grófóval ropta a színpadon éves lánya, Brilliána
 ?? ??
 ?? ?? Muzikális A 11 esztendős Lacika már gitározik és énekel is
Muzikális A 11 esztendős Lacika már gitározik és énekel is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary