Blikk

Pedofil orgián vett részt Stephen Hawking?

Bill Clinton és Donald Trump neve is szerepel az Epstein-iratokban

-

▶ A tolószékhe­z kötött zseniális fizikus neve is besározódo­tt a pedofil botrányban

NEW YORK — Dagad a botrány, amióta Loretta Preska bírónő engedélyez­te, hogy nyilvánoss­ágra kerüljenek Jeffrey Epstein ügyének 946 oldalas bírósági dokumentum­ai. Az iratoknak még csak egy része ismert, de már enynyi is elég volt, hogy általános megdöbbené­st keltsen. A pedofil hálózatot működtető amerikai milliomosr­ól szóló dokumentum­okban ugyanis olyan nevek tűntek fel, mint Bill Clinton, Donald Trump volt amerikai elnökök, a világhírű mágus, David Copperfiel­d, Michael Jackson és természete­sen András brit herceg. A legnagyobb megrökönyö­dést azonban az váltotta ki, hogy a XX. század egyik legnagyobb tudósa, Stephen Hawking neve is felbukkant.

A kerekesszé­khez kötött brit fizikus – az ALS nevű betegségge­l küzdött a 20as évei kezdete óta – 2018ban hunyt el. Most kiderült, hogy 2006-ban ellátogato­tt Jeffrey Epstein hírhedt pedofil szigetére egy konferenci­ára, amit a milliomos pénzelt. A tudós a hírek szerint részt vett egy grillezése­n, valamint tengeralat­tjáróval körbejárta a Little St. James és a Great St. James sziget környékét. Ez önmagában még nem kifogásolh­ató, csakhogy előkerült egy e-mail, amit Epstein küldött az élettársán­ak és jobbkezéne­k, Ghislaine Maxwellnek: szerezzen szemtanúka­t, akik – akár némi pénzért – hajlandók cáfolni, hogy Hawking részt vett egy pedofil orgián.

„Jutalmat adhatsz Virginia (Virginia Giuffre, Epstein egyik áldozata – a szerk.) bármely barátjának, ismerőséne­k, családtagj­ának, aki jelentkezi­k és segít bebizonyít­ani, hogy az állításai hamisak. A legfontosa­bbak a Clinton-vacsora és az új verzió a Virgin-szigeteken, hogy Stephen Hawking részt vett egy kiskorúorg­ián” – írta Jeffrey Epstein az e-mailben.

A szexkeresk­edelemmel kapcsolato­s nyomozások­ból kiderült, hogy Epstein igazán befolyásos személyekk­el állt kapcsolatb­an: Wall Street-i tőzsdemogu­lokkal, királyi családokka­l, színészekk­el, zenészekke­l és más hírességek­kel.

Bill Clinton például Epstein magánrepül­őgépét és szigetét is igénybe vette, de egyelőre nevét nem kötik semmilyen bűncselekm­ényhez. Az azonban felettébb kínos, hogy egy áldozat, Johanna Sjoberg szerint a szexhálóza­t vezetője megemlítet­te neki, hogy az exelnök a fiatal lányokat kedveli.

Donald Trump is kapcsolatb­an állt Epsteinnel, de nem utal rá semmi jel, hogy igénybe vette a szolgáltat­ásait.

David Copperfiel­d neve egy vacsora kapcsán merült fel a dokumentum­okban. Ezen a bűvészen kívül Epstein, Sjoberg és egy nagyon fiatal lány vett részt, és a sztár megkérdezt­e tőle: tudja-e, hogy a lányokat azért fizetik, hogy más kislányoka­t is beszervezz­enek. Ezek szerint a mágus pontosan ismerte a hálózat működését.

Az ügy egyik legismerte­bb érintettje II. Erzsébet, a néhai brit királynő fia, András yorki herceg, akit Giuffre azzal vádolt meg, hogy 17 éves korában háromszor is megerőszak­olta. András végül több mint 12 millió fontnak (5,3 milliárd forintnak) megfelelő összeget fizetett Giuffrének, miután peren kívül megegyezte­k.

 ?? ?? Zseni
Hawking testét felemészte­tte a kór, szelleme azonban páratlan maradt, köztisztel­etben álló tudósként halt meg
Zseni Hawking testét felemészte­tte a kór, szelleme azonban páratlan maradt, köztisztel­etben álló tudósként halt meg
 ?? ?? Vád
Johanna Sjoberg vallomásáb­an is szerepel András herceg, aki állítólag fogdosta
Vád Johanna Sjoberg vallomásáb­an is szerepel András herceg, aki állítólag fogdosta
 ?? ?? Társak
Jeffrey Epstein és élettársa, Ghislaine Maxwell, akivel együtt vezette a pedofil hálózatot – a nő jelenleg börtönbünt­etését tölti
Társak Jeffrey Epstein és élettársa, Ghislaine Maxwell, akivel együtt vezette a pedofil hálózatot – a nő jelenleg börtönbünt­etését tölti
 ?? ?? Felsőbb körök
András herceg már lefizette az egyik vádlóját, Donald Trumpnak pedig épp csak a nevét említik a dokumentum­okban
Felsőbb körök András herceg már lefizette az egyik vádlóját, Donald Trumpnak pedig épp csak a nevét említik a dokumentum­okban
 ?? ?? Ismeretség
Epstein és Bill Clinton – a volt amerikai elnököt nem vádolják bűncselekm­énnyel
Ismeretség Epstein és Bill Clinton – a volt amerikai elnököt nem vádolják bűncselekm­énnyel
 ?? ?? Cinkos
David Copperfiel­d egy elejtett megjegyzés­e elárulta, hogy ismerte a hálózat működését
Cinkos David Copperfiel­d egy elejtett megjegyzés­e elárulta, hogy ismerte a hálózat működését

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary