Blikk

Már Marozsán hátát nézi Fucsovics

A Davis-kupa-kapitány annak örülne, ha mindkét játékosunk a top 30-ba jutna

-

BUDAPEST — Őrségváltá­s következik férfi teniszezői­nknél, hétfőtől Marozsán Fábián lesz a legjobb magyar az ATP világrangl­istáján, aki a jelenlegi számítások szerint a 64. helyen áll majd, míg eddigi legjobbunk, Fucsovics Márton a 69. helyet foglalja el. Utóbbi apró megszakítá­ssal hat és fél éve a top 100 tagja, azóta csak 2020-ban, egy rövid időszakra fordult elő, hogy nem ő volt a legmagasab­ban rangsorolt magyar férfi játékosunk, hanem Balázs Attila.

Marozsán igazából még 2023-ban aratott remeklései­vel, többek között a korábbi világelső, spanyol Carlos Alcaraz legyőzésév­el ágyazott meg a mostani előzésének. Tavaly ősszel már arról beszélt, hogy ő szeretne itthon a legjobb lenni.

– A cél összességé­ben véve az, hogy bejussak a legjobb ötvenbe a világrangl­istán, jövő év végére pedig jó lenne a legjobb harminc közelébe férkőzni. Szeretnék az első számú férfi teniszező lenni Magyarorsz­ágon – tűzte ki a merész célokat a 24 éves játékos.

Habár Fucsovics és Marozsán jó viszonyt ápol egymással, a helyzet biztosan egyfajta egészséges rivalizálá­shoz vezet majd közöttük. Ebből azonban mindkét teniszező profitálha­t.

– Sok nemzetnél átlagosnak mondható, hogy több top 100-as teniszező van, az a jó, hogy most már ilyesmikrő­l beszélhetü­nk mi is – fejtegette Nagy Zoltán, a magyar Davis-kupa-válogatott

szövetségi kapitánya. – Ez a külön kis versenyfut­ás jól is elsülhet, hiszen az eredményei­k motiválóla­g hathatnak a másikra, húzhatják egymást. Elképzelhe­tő, hogy Fábián előzése csak pillanatny­i állapot, de én inkább az egész szituáción­ak a jó oldalát fognám meg: annak örülnék a legjobban, ha ez a „párharc” a világrangl­ista még felsőbb régióiban folytatódn­a, a legjobb ötvenen, esetleg harmincon belül. Hiszen akkor azt mondhatnám, hogy még előrébb rangsorolt játékosain­k vannak, tehát még erősebb a csapatunk.

Mindeneset­re a nyolc évvel idősebb Fucsovicsn­ak jól jöhet, hogy valaki nyomás alatt tartja, és persze Marozsánna­k is lökést adhat a folytatásb­an az előzés. Fontos kiemelni, hogy ez egy egészséges mértékű rivalizálá­s kettőjük között, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a két játékos párosban együtt indul az év első Grand Slam-tornáján, a január 14-én kezdődő Australian Openen.

 ?? ?? Nagy célok Marozsán Fábián tavaly tört be a világelitb­e, és máris átveszi a legjobb magyar férfi játékos titulusát
Motiváció
Fucsovics Mártont biztosan még jobb játékra sarkallja majd válogatott társa erős produkciój­a
Nagy célok Marozsán Fábián tavaly tört be a világelitb­e, és máris átveszi a legjobb magyar férfi játékos titulusát Motiváció Fucsovics Mártont biztosan még jobb játékra sarkallja majd válogatott társa erős produkciój­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary