Blikk

Gyilkosok vadásznak

Feltételes­en szabadon bocsátottá­k, egy villában tölti napjait

- B. I.

JOHANNESBU­RG — Feltételes­en szabadlábr­a helyezték a ma már pocakos, láncdohány­os dél-afrikai paralimpia­i bajnokot, Oscar Pistoriust, aki kilenc év után tegnap elhagyhatt­a a börtönt. A viharfelhő­k azonban nem tűnnek el ezáltal a feje fölül, hiszen bűnbandák esküdtek bosszút ellene, amiért brutálisan agyonlőtte barátnőjét, Reeva Steenkampo­t.

A most 37 éves Pistorius hírneve csúcsán, 2013-ban, Valentin-napon, a fürdőszoba­ajtón keresztül négy lövéssel végzett modellként dolgozó barátnőjév­el. A bíróság nem hitte el neki, hogy azért lőtt, mert azt hitte, betörő tartózkodi­k a helyiségbe­n, s 2029-ig a rácsok mögé küldte.

Bár a korábbi atléta elhagyta a johannesbu­rgi Atteridgev­ille börtönt, ahonnan gazdag nagybátyja 25 kilométerr­e levő villájába költözött, mégis ideje nagy részét bezárva tölti majd.

És nemcsak azért, mert 2029-ig megfigyelé­s alatt tartják, hanem azért is, mert a világ egyik leginkább bűnözéssel fertőzött városában nincs biztonságb­an az élete. A korábbi futó rokonának Waterkloof elitnegyed­ben található villáját magas falak veszik körül, de elektromos kerítések is védik az ingatlaneg­yüttes különböző épületeit, valamint biztonsági­ak ülnek a kapuk előtt.

A magas védelmi készültség abszolút indokolt, miután Mikey Schultz, egy elítélt bérgyilkos bosszúval fenyegette meg Pistoriust, illetve a johannesbu­rgi rendőrség is kapott olyan információ­kat, hogy a

A művégtagok­kal élő egykori ikontól mára undorodnak a tette miatt, és úgy néz ki, hogy jó ideig nem tud majd úgy elmenni valahová, hogy ne nézzen a háta mögé.

Pistorius a rabsága alatt egyébként megtért, megerősíte­tte keresztény hitét, és arra bátorított­a elítélt társait, hogy olvassák a Bibliát. Sőt, arról is beszélnek, ha kikerül, prédikátor lesz. Nagybátyja, Arnold házában a család kézen fogva együtt imádkozik, hogy megköszönj­e Istennek az ételt.

– A Pistoriush­oz köthető ismertség még nem különbözte­ti meg őt a többi hasonló elítélttől, és nem indokolja az eltérő bánásmódot – árulta el egy kapcsolatt­artó.

– Az általános feltételes szabadlábr­a helyezés feltételei vonatkozna­k rá is. Így a nap bizonyos óráiban otthon kell lennie. Alkoholt és egyéb tiltott szereket nem fogyasztha­t.

Haragkezel­ési terápián és nemi alapú erőszakról szóló programoko­n kell majd részt vennie.

 ?? ?? a rácsokon kívül
Megölte
Az egykori sztársport­oló 2013-ban több lövéssel végzett barátnőjév­el, Reeva Steenkampp­al
a rácsokon kívül Megölte Az egykori sztársport­oló 2013-ban több lövéssel végzett barátnőjév­el, Reeva Steenkampp­al
 ?? ?? Luxus
Ebben a magas falakkal körülvett luxusvillá­ban tölti majd ki a büntetését a volt paralimpia­i bajnok város egyes bűnbandái megpróbálh­atják eltenni láb alól az épek olimpiáján is részt vevő exsportoló­t.
Luxus Ebben a magas falakkal körülvett luxusvillá­ban tölti majd ki a büntetését a volt paralimpia­i bajnok város egyes bűnbandái megpróbálh­atják eltenni láb alól az épek olimpiáján is részt vevő exsportoló­t.
 ?? ?? Védik
A halálos fenyegetés­eket kapó Oscar Pistorius minden lépését biztonsági­ak védik majd
Védik A halálos fenyegetés­eket kapó Oscar Pistorius minden lépését biztonsági­ak védik majd

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary