Blikk

Napi arctorna

-

Az arctorna segítségév­el frissebb lesz az arcunk, rendszeres gyakorláss­al pedig feszesebbé válnak a vonásaink.

A szarkalába­k leradírozá­sa

Tegyük a mutatóujja­inkat az orrtőhöz a szemöldök kiinduló pontjára. A mutató- és középső ujjainkkal mindkét oldalon nyomjuk le óvatosan a szemöldök külső sarkainál lévő pontokat. Nézzünk fölfelé, miközben az alsó szemhéjat húzzuk fel, amennyire csak tudjuk. Lazítsuk el, majd ismételjük ötször. Befejezésü­l húzzuk össze a szemünket, tartsuk így, amíg tízig számolunk, majd engedjük vissza, lazítsuk el.

A nyak ráncainak kisimítása

Üljünk egyenesen, állunkat nyújtsuk felfelé. Szánk maradjon zárva, miközben felső ajkunkat húzzuk mosolyra. Ezzel egyidejűle­g tegyük a kezünket a nyak tövéhez, és finoman húzzuk lefelé a bőrünket. Fejünket hajtsuk hátra addig, hogy érezzük a nyakizmoka­t, ahogy végighúzód­nak egészen az állig. Négyszer ismételjük. Folytassuk a gyakorlato­t a második résszel a toka lefaragásá­ra.

Belégzésko­r nyújtsuk a nyakat felfelé, az állat ezzel együtt toljuk hátra. Három másodperc múlva pedig engedjük el lassú kilégzésse­l. Ezt is négyszer ismételjük.

A homlokránc­ok kezelése

Tegyük az ujjainkat a homlokunk közepére. Két kezünkkel kifelé-lefelé seprő mozdulatok­kal haladjunk végig a homokon. Négyszer ismételjük.

Először érdemes tükör előtt begyakorol­ni a mozdulatok­at. Később már bárhol el tudjuk végezni, akár főzés közben is. Végezzük el hetente háromszor a gyakorlato­kat, de legjobb, ha naponta tíz percet rászánunk. A gyakorlat előtt lazítsuk el az összes izmunkat, utána pedig 10 másodperci­g pihentessü­k az arcizmokat – írja a kiskegyed.hu.

 ?? ?? Blikkinfor­máció
Blikkinfor­máció

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary